Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Uitgelicht uit de portefeuille: Symantec

07-10-2014 | Private Banking selecteert duurzame koplopers voor uw beleggingsportefeuille. Elke maand vertellen we u meer over een van deze bedrijven. Deze maand meer over Symantec. Dit Amerikaanse bedrijf zorgt wereldwijd voor veilig communiceren.

symantec

Dit veilig communiceren wordt vandaag de dag steeds belangrijker. We leven en werken in een informatiegedreven wereld. Hoe beveiligen we de informatie die dagelijks tot ons komt? Met deze vraag houdt Symantec zich bezig. Een bedrijf dat voorloper is aangezien ze al vanaf 1982 software voor beveiliging, opslag en beheer van data maakt.

Bescherming en organisatie

De producten van Symantec beschermen computers en mobiele telefoons tegen virussen en helpen met het organiseren van data op deze apparaten. De zakelijke en (semi-) overheids oplossingen van het bedrijf bieden onder andere bescherming van data in de ‘cloud’, back-ups van gevoelige data en mogelijkheden om flexibel of thuis te werken. Daarnaast beheert Symantec een groot deel van de digitale certificaten die websites gebruiken om in vertrouwen met elkaar te communiceren.

Groot netwerk

De producten van Symantec maken het mogelijk om veilig te communiceren over het internet, data te versturen, bankzaken te regelen en informatie te verzamelen. Dit is mede mogelijk dankzij het digitale inlichtingennetwerk van Symantec, het grootste ter wereld na dat van verschillende overheden. Dit netwerk stelt het bedrijf in staat om wereldwijd virussen op te sporen, de werkzaamheid te onderzoeken, de benodigde bescherming toe te passen in haar software en alle andere partijen die risico lopen te informeren.

Carbon Disclosure Project

Symantec heeft al geruime tijd een sterke positie in de markt en laat stabiele winstcijfers zien. Op het gebied van duurzaamheid heeft het beursgenoteerde bedrijf ook een toegevoegde waarde in de portefeuille. Symantec sponsort en werkt mee aan een groot aantal initiatieven. Zo geeft het bedrijf haar software gratis weg aan goede doelen, scholen en andere instellingen. Op het gebied van beleid en rapportage is Symantec zeer transparant en publiceert concrete en meetbare duurzaamheidsdoelstellingen. Tot slot werd Symantec afgelopen maand door het Carbon Disclosure Project genoemd als leider onder grote Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Dit project dat beurgenoteerde bedrijven vraagt te rapporteren over hun inspanningen om CO2-uitstoot te reduceren, prijst de rapportagekwaliteit en volledigheid van klimaatveranderingsdata bij Symantec.

Handel in Tadzjikistan

Triodos Fair Share Fund is sinds kort aandeelhouder van microfinancieringsinstelling Arvand in Tadzjikistan.

Duurzame palmolie

Triodos Bank stimuleert beursgenoteerde bedrijven om de duurzame palmolie te verwerken in hun producten.