Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Beleggingsfondsen groeien met 6% in 2014

09-03-2015 | Het totaal aan vermogen van de door Triodos Investment Management beheerde beleggingsfondsen is in 2014 met 6% toegenomen tot EUR 2,7 miljard.

De Triodos Sustainable Funds, die beleggen in beursgenoteerde ondernemingen, wisten een indrukwekkende groei te realiseren van maar liefst 53%. Daarmee behaalden deze fondsen in 2014 de historische mijlpaal van EUR 1 miljard beheerd vermogen. Ook Triodos Fair Share Fund en Triodos Microfinance Fund groeiden aanzienlijk in 2014 met respectievelijk 26% en 40%. Triodos Renewables Europe Fund kon een toename van 7% van het beheerd vermogen noteren.

Records

Albert van Zadelhoff, directeur Triodos Bank Private Banking: "In 2014 zijn twee mooie records gebroken. Zowel Private Banking als de Sustainable Funds van Triodos doorbraken de grens van 1 miljard euro onder beheer."

Nieuw fonds

In januari 2014 heeft Triodos Investment Management Triodos Organic Growth Fund gelanceerd, een lange termijn private equity fonds dat zich richt op investeringen in de koplopers in de biologische en duurzame consumentenmarkt in Europa. Het fonds is gestart met een fondsvermogen van EUR 25,3 miljoen en is gedurende 2014 met 16% gegroeid tot EUR 29,3 miljoen.

Nederlandse fondsen

De op de Nederlandse markt georiƫnteerde fondsen Triodos Groenfonds, Triodos Cultuurfonds en Triodos Vastgoedfonds kenden een lichte daling van het beheerd vermogen van respectievelijk 6%, 5% and 2%. De afwaarderingen in de vastgoedsector hebben in 2014 minder impact gehad op Triodos Vastgoedfonds dan in andere jaren, met als resultaat een marginale daling van het beheerd vermogen. De portefeuille van Triodos Vastgoedfonds blijft uitzonderlijk goed presteren met een bezettingsgraad van meer dan 97% ultimo 2014. De instroom van nieuwe middelen in Triodos Groenfonds en Triodos Cultuurfonds was in 2014 lager dan verwacht.

Over de beleggingsfondsen

De Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variƫren van microfinanciering, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid. De directie over de beleggingsfondsen wordt gevoerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank NV.

Lees hier het gehele persbericht:

Uitgelicht uit de portefeuille: Keurig Green Mountain

Deze maand meer over Keurig Green Mountain.

Beleggingsklimaat februari 2015

In februari 2015 konden beleggers wederom een mooi rendement bijschrijven.

Triodos Bank in dialoog

Triodos Bank gaat de dialoog aan met de bedrijven op de beurs.