Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Strategische match in Mongolië

08-06-2015 | Khan Bank is de op een na grootste bank in Mongolië en de grootste in de private sector. Zij wordt opgericht in 1991, wanneer de Staatsbank van Mongolië wordt geprivatiseerd.

Khan Bank in Mongolië

Khan Bank beheert een vermogen van USD 2,6 miljard en heeft meer dan 500 kantoren in het land, die 70% van de bevolking van financiële diensten voorzien.
Zij richt zich sterk op het midden-en kleinbedrijf en retailklanten. Dankzij haar grote kantorennetwerk heeft de bank ook op het platteland een groot bereik. In kleine provinciesteden en plattelandsdorpen is Khan Bank vaak de enige commerciële bank.

De lening van Triodos Fair Share Fund versterkt de kapitaalpositie van Khan Bank, waarmee zij haar kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf kan uitbreiden. Fondsmanager Femke Bos van Triodos Investment Management: "Ook in Mongolië is het midden- en kleinbedrijf de ruggegraat van de economie. Ruimere kredietfaciliteiten voor dit segment zijn van groot belang voor de verdere economische ontwikkeling van het land. Deze lening past dan ook precies in de doelstelling van Triodos Microfinance Fund ."

Beleggingsklimaat mei 2015

Nadat de aandelenbeurzen in april een correctie lieten zien werd de stijgende trend in mei weer hervat.

Gelijkheid tussen mannen en vrouwen

Bedrijven hebben de maatschappelijke verantwoordelijkheid om het verschil in economische positie te verkleinen.

Uitgelicht uit de portefeuille: Kimberly-Clark

Kimberly-Clark is een wereldwijd actieve speler in consumentengoederen voor dagelijks gebruik.