Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Sterke groei Triodos beleggingsfondsen en Private Banking

08-09-2015 | Het totaal aan vermogen van de Triodos beleggingsfondsen is in het eerste halfjaar van 2015 met 10% toegenomen tot EUR 2,9 miljard. Het toevertrouwde vermogen van Private Banking nam met 5,5% toe tot een totaal van EUR 1,1 miljard.

triodos bank 610x150

De Triodos Sustainable Funds (Triodos SICAV I), die beleggen in beursgenoteerde bedrijven, hebben opnieuw een sterke groei doorgemaakt. In het eerste halfjaar van 2015 is het beheerd vermogen van deze fondsen met 19% gestegen tot EUR 1,2 miljoen. De fondsen die actief zijn op het gebied van microfinancieringen in opkomende markten kenden ook een belangrijke groei. Zo groeide Triodos Fair Share Fund met 11%.

Albert van Zadelhoff, Managing Director van Triodos Private Banking: "De groei van Triodos Private Banking wordt voornamelijk gedragen door een forse toename (+ 7,1%) van ons duurzame vermogensbeheer. Bij het duurzame vermogensbeheer stelt Triodos Bank een duurzame beleggingsportefeuille samen gericht op de specifieke omstandigheden van de klant. De portefeuille bestaat uit directe beleggingen in aandelen van duurzame ondernemingen en obligaties van duurzame instellingen en overheden die aan onze specifieke criteria voldoen.

De groei van vermogensbeheer laat zien dat ook grotere beleggers, waaronder stichtingen, verenigingen en religieuze instellingen, robuuste duurzame criteria willen hanteren voor hun beleggingsbeleid."

Deze duurzame criteria worden voortdurend aangepast aan de meest actuele inzichten, maar hangen ook af van de resultaten van onze dialoog met de bedrijven en instellingen. Van Zadelhoff: "Het afgelopen halfjaar besloten we daarom bedrijven uit te sluiten die zijn betrokken bij de winning en verwerking van olie en gas."

Andere fondsen

Triodos Renewables Europe Fund noteerde een lichte daling van het beheerd vermogen van 5% tot EUR 60 miljoen. De op Nederland gerichte fondsen Triodos Groenfonds, Triodos Cultuurfonds en Triodos Vastgoedfonds kenden eveneens een geringe daling van het beheerd vermogen. Triodos Groenfonds daalde met 4% tot EUR 596 miljoen. Triodos Cultuurfonds en Triodos Vastgoedfonds daalden beiden met 1% tot EUR 96 miljoen en EUR 69 miljoen.

Bent u benieuwd naar de halfjaarcijfers? Lees dan het gehele persbericht hier .

Een gezonde bodem is biodivers

Wat is het verband tussen de bodem en biodiversiteit? En wat eist Triodos Bank van bedrijven om de biodiversiteit te verhogen?

Uitgelicht uit de portefeuille: Vestas Wind Systems

Deze maand meer over Vestas Wind Systems. Dit Deense bedrijf produceert windmolens.

Beleggingsklimaat augustus 2015

Augustus was een slechte maand voor de aandelenmarkten.