Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Bedrijfsprofiel: Stericycle

07-08-2014 | Private Banking selecteert duurzame koplopers voor uw beleggingsportefeuille. Elke maand vertellen we u meer over een van deze bedrijven.

Het Amerikaanse bedrijf Stericycle zorgt voor de afvoer van materialen voor de medische sector. Ze zorgt ervoor dat bijvoorbeeld injectienaalden veilig verwijderd worden en medisch afval zoveel mogelijk gerecycled wordt.

Stericycle

Slimme oplossingen

Stericycle werkt voor ziekenhuizen, laboratoria, tandartsen en klinieken wereldwijd. Om te voorkomen dat patiënten, behandelaars en het milieu gevaar lopen moet de afvalverwerking van deze bedrijven en instellingen aan strenge eisen voldoen. Niet iedere instelling heeft de capaciteit om dit zelf te organiseren.

Door slimme en gebruiksvriendelijke oplossingen te bieden kan Stericycle de hoeveelheid afval en het gezondheidsrisico beperken, en het opgehaalde afval zo duurzaam mogelijk recyclen of vernietigen. Eén van deze slimme oplossingen is een herbruikbare naaldencontainer die zonder handen bediend en met één beweging afgesloten kan worden.

Verbeterde recycling

Om te voorkomen dat onnodig veel besteld en weggegooid wordt, kunnen gezondheidsinstellingen, laboratoria en andere bedrijven met de diensten van Stericycle ook beter hun voorraden controleren.

Door instellingen te helpen hun afvalstromen correct in te richten en trainingen aan te bieden, zorgt het bedrijf voor een betere scheiding van de verschillende soorten medisch en biologisch afval. Hierdoor verloopt de verwerking veel efficiënter en veiliger. Bovendien blijven er dan minder groepen met gemengd afval over die volgens de regelgeving op de meest strenge manier vernietigd of verbrand moeten worden.

Het bedrijf gaat ook actief in overleg met zowel producenten van medische apparatuur als met afnemers om te zorgen voor gebruiksvriendelijkere producten die beter te recyclen zijn. Zo heeft Stericycle tweederde van haar verbrandingscapaciteit kunnen afstoten door betere aanlevering en voorbehandeling van het afval.

Goede marktpositie

Stericycle heeft een uitgebreid internationaal netwerk en een sterke marktpositie in Noord- en Zuid Amerika, Europa en Japan. Dit zorgt voor schaalvoordelen, ervaring met lokale regelgeving en de mogelijkheid om specifieke producten en diensten samen te stellen per regio of zelfs per afnemer.

Regelgeving in de medische sector wordt steeds strenger en als voortrekker en initiatiefnemer is Stericycle goed gepositioneerd om hier de komende jaren op te anticiperen. Gegeven deze karakteristieken verwachten wij dat het bedrijf op de lange termijn een bovengemiddelde winstgroei kan laten zien.