Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Halfjaarcijfers 2014 Triodos beleggingsfondsen

08-09-2014 | Afgelopen maand werden de halfjaarcijfers van de Triodos beleggingsfondsen bekend gemaakt. De Triodos Sustainable Funds (Triodos SICAV I) hebben in het eerste halfjaar van 2014 een bijzonder sterke groei doorgemaakt. Het gezamenlijke beheerd vermogen van Triodos SICAV I steeg in deze periode met 25,9% tot EUR 845,6 miljoen.

140905-halfjaarberichten-2014

Beheerd vermogen

Het beheerd vermogen van Triodos Fair Share Fund groeide  met 8,5% tot EUR 218,6 miljoen. Triodos Renewables Europe Fund realiseerde een bescheiden groei van 3% tot EUR 60 miljoen.
Het beheerd vermogen van Triodos Groenfonds daalde met 8% tot EUR 601 miljoen als gevolg van een daling van het aantal uitstaande aandelen. Dit was tevens het geval voor Triodos Cultuurfonds, dat een daling van het beheerd vermogen noteerde van 4% tot EUR 98 miljoen. Gedurende het eerste halfjaar van 2014 daalde het beheerd vermogen van Triodos Vastgoedfonds met 1,8% tot EUR 70,2 miljoen.

Portefeuille van Private Banking

Fondsen in beheer bestaan uit twee onderdelen: het vermogen dat Triodos Bank Private Banking beheert, en het volume van de Triodos beleggingsfondsen waar Triodos Investment Management de directie over voert. In de eerste helft van 2014 realiseerde Triodos Bank Private Banking een toename van het vermogen in beheer van 8% tot een totaal van EUR 743 miljoen. Deze groei is volgens verwachting. In dezelfde periode van 2013 was sprake van een groei van 13%.

Stijgend marktaandeel

Albert van Zadelhoff, Directeur Private Banking: “De interesse in duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven blijft onveranderd toenemen. Het marktaandeel van duurzaam beleggen in het totaal belegd vermogen in Europa stijgt zelfs. Dit stijgend marktaandeel heeft effect: meer en meer bedrijven richten hun processen in naar wat de duurzame belegger wil. En ik ben verheugd te zien dat duurzaam beleggen ook financieel werkt. Maatschappelijk rendement gaat aantoonbaar hand in hand met een gezond financieel rendement.” 

Lees hier het volledige halfjaarbericht van Triodos beleggingsfondsen.

Uitgelicht uit de portefeuille: LKQ

LKQ recycled autowrakken. Hierdoor belanden de onderdelen niet op de schroothoop.

Beleggingsklimaat augustus 2014

De internationale kapitaalmarkten waren in augustus overwegend positief gestemd.

Tinmijnbouw in Indonesië

Hoe stimuleert Triodos Bank de eerlijke tinwinning?