Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank en SolarAccess realiseren grootste 'Zon op daken'-project op brouwerij

13-01-2017 |

Triodos Renewables Europe Fund en SolarAccess hebben een nieuwe investering gedaan in een 'Zon-op-daken'-project van bierbrouwer Heineken in Italië.

heineken-website

Deze nieuwe investering voegt 2.3MWp capaciteit toe aan de Heinekenbrouwerij in Massafra in Italië. Met de installatie van 8.800 additionele zonnepanelen komt de totale geïnstalleerde capaciteit op 3.3MWp, waarmee dit het grootste zon-op-daken-project op een brouwerij ter wereld is. Door de ligging in het zuiden van Italië is de productie van zonne-energie relatief hoog.

Vermindering CO2-uitstoot

De opgewekte elektriciteit, die voldoende is om 1.850 Italiaanse huishoudens van stroom te voorzien, zal gebruikt worden door de brouwerij. Het zonne-energieproject draagt bij aan een vermindering van CO2-uitstoot met 1.722 ton en draagt daarmee sterk bij aan de doelstellingen van Heineken om de CO2-uitstoot in de gehele productieketen terug te dringen.

SolarAccess is een Nederlandse duurzame energie leverancier voor de groot zakelijke markt. Frans van Schoor, CEO SolarAccess: “Met deze investering versterken we onze samenwerking met Heineken en Triodos Renewables Europe Fund. Deze samenwerking past perfect binnen onze strategie om via het terugdringen van de ‘carbon footprint’ van onze klanten bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Partnerships als deze vormen de basis voor een duurzamere toekomst.”

Duurzame energieopwekking

Triodos Renewables Europe Fund heeft met deze investering in Italië zijn geografische spreiding verder gediversifieerd. Het fonds biedt beleggers de mogelijkheid om actief bij te dragen aan de groei van duurzame energieopwekking in Europa.

Vincent van Haarlem, fondsmanager Triodos Renewables Europe Fund: “We zijn verheugd dit zonne-energieproject in Italië toe te voegen aan de portefeuille. Deze investering past perfect in onze strategie van nauwe samenwerking met lange termijn partners zoals SolarAccess, met wie we al meerdere projecten hebben gerealiseerd. Dit project draagt aanzienlijk bij aan de groei in het gebruik van groene energie en daarmee aan de broodnodige transitie naar een duurzamere samenleving.”

SolarAccess is een duurzame energie leverancier met activiteiten in verschillende Europese landen. In de twaalf jaar van haar bestaan heeft SolarAccess 175 MWp aan geïnstalleerde capaciteit in de vorm van duurzame zonne-energiecentrales gerealiseerd.

Vorig jaar investeerden beide partijen al in de installatie van 12.000 zonnepanelen op de daken van de Nederlandse distributiecentra van Heineken.

Waarom de Triodos-aandelenportefeuille in 2016 achterbleef bij de mondiale aandelenmarkt

Bedrijf uitgelicht: Acuity Brands

Private Banking beoordeelt bedrijven voor haar beleggingsportefeuilles op hun duurzaamheidsprestaties en financiële prestaties.

Aan de slag met de duurzame werelddoelen

Wat betekenen de SDG's voor ons als duurzame investeerder?