Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Eerste investering Kaukasus

08-12-2014 | Triodos Microfinance Fund en Triodos Fair Share Fund zijn aandeelhouder geworden in Credo, de grootste microfinancieringsinstelling in Georgië. Voor beide fondsen is dit de eerste investering in het aandelenkapitaal van een financiële instelling in de Kaukasus. Het aandelenbelang bedraagt 19,8%.

Credo heeft meer dan 150.000 klanten en bereikt deze via een landelijk netwerk van 48 kantoren. De instelling vervult een belangrijke rol in de financiële sector van Georgië. Ook al is de toegang tot financiering de laatste jaren verbeterd, op het platteland is het nog steeds lastig een lening aan te gaan, geld over te maken of om te sparen. Credo is juist in deze afgelegen gebieden actief.

Frank Streppel, adjunct-directeur Emerging Markets bij Triodos Investment Management, vertegenwoordigt Triodos Microfinance Fund en Triodos Fair Share Fund in de Raad van Commissarissen van Credo. "Enkele jaren geleden hebben wij een eerste lening verstrekt aan Credo. Sindsdien is onze relatie verder verdiept en verstevigd. Wij kijken er naar uit om als aandeelhouder een actieve rol te spelen en onze expertise op het gebied van duurzaam bankieren te delen. Om zo Credo te ondersteunen in de verdere duurzame groei van klanten en producten."

Hoe duurzaam is katoen?

Triodos Research doet onderzoek naar het gebruik van biologisch katoen.

Uitgelicht uit de portefeuille: The Walt Disney Company

Private Banking selecteert duurzame koplopers voor uw beleggingsportefeuille. Bijvoorbeeld Walt Disney.

Beleggingsklimaat november 2014

De internationale kapitaalmarkten zetten hun opgaande trend van dit jaar ook in november voort.