Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Deltawind breidt uit

09-10-2015 |

Afgelopen zomer startte de bouw van windmolenpark Battenoert in Zeeland. Triodos Groenfonds heeft een lening verstrekt voor de opschaling van het verouderde park van Deltawind. Het nieuwe park krijgt vier nieuwe 3 MW Enercon turbines.

Deltawind 610

Dit is een aanzienlijke uitbreiding in de productie van duurzame energie op het Zeeuwse Goeree Overflakkee. Battenoert heeft een productiecapaciteit van 40 MWh en zal daarmee 11.000 huishoudens van duurzame energie kunnen voorzien.

Senior Investment manager Marius Groenenberg: "Triodos Groenfonds is vanaf het begin betrokken bij dit project. De financiering van dit project past uitstekend in de strategie van het fonds, dat zich richt op het steunen van ervaren ontwikkelaars en producenten om hun activiteiten uit te bouwen en zo bij te dragen aan de groei van de productiecapaciteit van hernieuwbare energie in Nederland."

Deltawind is een lokale windmolencoöperatie. De inwoners van het schiereiland hebben de coöperatie zelf opgericht begin jaren negentig. Toen nog met een windmolen van 80kW. Na de realisatie van het nieuwe windpark zal de jaarlijkse productie van alle parken van Deltawind 80 MWh bedragen. Hiermee wordenin totaal 24.000 huishoudens van groene energie voorzien.

Deltawind is een bijzonder bedrijf omdat het een van de eerste Nederlandse initiatieven was waar consumenten zelf kunnen participeren en profiteren van windenergie als leden van de lokale coöperatie. Het park zal in mei 2016 geopend worden.

De watervoetafdruk

Om een gemiddelde reep chocola te produceren is 1.700 liter water nodig.

Beleggingsklimaat september 2015

De aandelenmarkten werden in september gekenmerkt door een zeer nerveus koersverloop met relatief grote dagelijkse uitslagen.

Uitgelicht uit de portefeuille: Volkswagen

Deze maand meer over Volkswagen. Momenteel is Volkswagen in het nieuws vanwege een dieselschandaal.