Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Bedrijf uitgelicht: Roche

06-09-2016 | Private Banking kiest de meest duurzame bedrijven om in te beleggen. Deze maand meer over Roche, het grootste biotechnologiebedrijf ter wereld.

roche artikel

Roche is een Zwitsers farmaciebedrijf dat wereldwijd marktleider is in de ontwikkeling en productie van medicijnen en diagnostische producten. Roche richt zich met name op de ontwikkeling van medicijnen tegen kanker. Door haar kennis van diagnostiek en biotechnologie te combineren kan Roche nieuwe, persoonlijke kankermedicijnen ontwikkelen die zich richten op de specifieke biologische kenmerken van individuele patiënten. Deze medicijnen hebben de potentie om effectiever te werken en minder negatieve bijwerkingen te veroorzaken.

Financiële koploper

Roche bezit patenten op een aantal zeer succesvolle en gecompliceerde medicijnen. Met de opbrengsten hieruit financiert het bedrijf onderzoek naar toekomstige medicijnen. Omdat dit onderzoek vaak een langdurig proces is, is het belangrijk dat de kasstromen van het bedrijf goed op orde zijn. Daarnaast is een goede balans tussen medicijnen in ontwikkeling en medicijnen in productie van belang. Het management van Roche weet dit al jaren goed te organiseren.

Dankzij de ontwikkeling van nieuwe manieren om medicijnen te testen met computersystemen, kan Roche beter bepalen welke medicijnen geschikt zijn voor verdere ontwikkeling. Daarnaast kunnen ook de effecten van het gebruik van verschillende medicijnen tegelijk onderzocht worden. Dit helpt bij het minimaliseren van bijwerkingen en de verbetering van behandelmethodes waarbij meerdere medicijnen nodig zijn.
Roche is ook gaan samenwerken met bedrijven die de genetische samenstelling van mensen in kaart brengen. Door de precieze genetische samenstelling van een groep mensen of zelfs een enkel persoon te bekijken, kan het verloop van een ziekte beter in kaart worden gebracht en worden nieuwe mogelijkheden voor behandeling duidelijk.

Duurzame koploper

Roche behoort tot de 25% bedrijven in de farmaceutische industrie die het best presteren op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf heeft een sterk milieubeleid en –programma waarin staat dat ze proactief op zoek is naar de duurzaamste technieken. Roche probeert haar eigen producten toegankelijk te maken voor iedereen die ze nodig heeft en ontwikkelt daarvoor lokale oplossingen met lokale belanghebbenden.

Een van de programma’s van het bedrijf is AmpliCare. Het doel hiervan is de diagnose en monitoring van HIV/AIDS te verbeteren in regio’s van Afrika, Zuid Amerika en Azië waar deze ziekte het meest voorkomt.

Roche heeft sterke ethische richtlijnen. In de Roche Scientific Ethics Advisory Group (SEAG) zitten naast experts op allerlei gebieden ook maatschappelijke vertegenwoordigers. Zij adviseren over ethische aspecten van medicijnen zoals erfelijkheid. Met de “Roche 3Rs Award” stimuleert het bedrijf medewerkers om nieuwe methoden voor dierproeven te ontwikkelen om hiermee het aantal gebruikte dieren te verminderen en hun welzijn te verbeteren.

Toegang tot betaalbare huisvesting

In het dichtbevolkte India leeft meer dan de helft van de stedelijke bevolking in erbarmelijke omstandigheden in sloppenwijken.

Van vernietiging naar ontwikkeling

De biodiversiteit op aarde vermindert in een snel tempo.

Beleggingsklimaat augustus 2016