Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Bedrijf uitgelicht: Geberit

04-07-2016 | Private Banking kiest de meest duurzame bedrijven om in te beleggen. Deze maand meer over Geberit. Dit Zwitserse bedrijf is toonaangevend op het gebied van waterbesparing en duurzaam bouwen.

Geberit 610x150

Geberit is marktleider op het gebied van sanitair en waterafvoer in Europa. Het bedrijf ontwikkelt kleinere en zuinigere afvoersystemen en sanitair. Door betrouwbaarheid, design en waterbesparing te combineren, ontwikkelt Geberit producten die zowel voor het oog als voor het milieu positief zijn. Zo ontwikkelde het bedrijf zelf-spoelende toiletten die hun eigen energie opwekken door middel van waterkracht. Ze brengt bij iedere fase in de levenscyclus van haar producten, van ontwerp tot verwijdering en recycling, het verbruik van alle hulpbronnen in kaart. Zo kan Geberit hier transparant over rapporteren en werken aan verdere besparingen, zowel in haar eigen productieketen als bij de eindgebruiker.

Financiële koploper

Dankzij de overname van sanitairbedrijf Sanitec in 2015 kan Geberit actief verder gaan groeien in Europese landen waar ze nog geen marktleider is. In kernlanden Zwitserland en Duitsland heeft het bedrijf een zeer ruim marktaandeel. Dit heeft Geberit grotendeels te danken aan haar reputatie voor kwaliteit, maar ook dankzij goede relaties met hotelketens, lokale overheden en bouwbedrijven. Hierdoor is het bedrijf vaak eerste keus bij nieuwbouw en renovatie. Waterbesparing is steeds vaker een voorwaarde bij bouwprojecten en hier komen de innovatieve producten van Geberit goed van pas.

Duurzame koploper

De grootste impact van het bedrijf ligt op het gebied van waterbesparing. Hier geeft het bedrijf veel aandacht aan. Het begint al bij de productontwikkeling. Op dit moment heeft het bedrijf 500 producten die het waterbesparingslabel “well” hebben. Deze producten vertegenwoordigen 17% van de bedrijfsomzet. Andere belangrijke aandachtsgebieden zijn energiebesparing van producten en het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Het bedrijf geeft ook Eco-Design workshops. Tot slot is het milieu ook een belangrijk criterium bij de keuze van nieuwe gebouwen. Het bedrijf is lid van verschillende initiatieven die duurzame gebouwen promoten. Ook sociale aspecten worden niet uit het oog verloren. Het bedrijf draagt actief bij aan het wereldwijde streven om mensen toegang te geven tot schoon drinkwater en sanitaire voorziening. Het bedrijf levert geld, materialen en kennis aan ontwikkelingsprojecten. 

Guide to impact investing

Nieuwe gids over impact investing biedt beleggers en hun adviseurs de kans om met impact te investeren.

Afval reduceren

Plastic en plastic verpakkingen maken integraal onderdeel uit van ons dagelijks leven, maar plasticafval heeft een verwoestend effect op onze natuurlijke omgeving.

Beleggingsklimaat juni 2016

De aandelenportefeuille daalde in juni met 2,1%, waardoor het rendement over de eerste helft van 2016 op -2,4% uitkwam.