Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Bedrijf uitgelicht: Assa Abloy

08-03-2016 | Private Banking kiest de meest duurzame bedrijven om in te beleggen. Deze maand meer over Assa Abloy. Dit Zweedse bedrijf maakt gebouwen veiliger en duurzamer.

assa-abloy

Assa Abloy is een Zweeds industriebedrijf dat ramen, deuren, sloten en beveiligingssystemen maakt. De producten van dit bedrijf zijn wereldwijd te vinden in bijvoorbeeld appartementen, scholen, kantoren, winkels en concertzalen. De systemen van Assa Abloy zorgen er onder andere voor dat de eigenaar van een kantoorgebouw goed kan regelen wie er naar binnen mag en dat concertzalen veilige en efficiënte vluchtroutes krijgen. De ramen, deuren, sloten en beveiligingssystemen van het Zweedse bedrijf zorgen naast veiligheid ook voor een energiezuiniger gebouw. Door nieuwe ‘seals’ te ontwikkelen sluiten ramen en deuren beter en gaat minder warmte verloren door tocht.
Daarnaast kunnen de beveiligingssystemen van Assa Abloy steeds meer onderdelen van een gebouw met elkaar laten samenwerken. Zo kan de gebruiker via zijn telefoon het licht en de verwarming bedienen of zien waar een raam onnodig openstaat.

Financiële koploper

In opkomende landen gaan steeds meer mensen in steden wonen. Zij hebben veilige, betrouwbare en betaalbare huisvesting, kantoren en scholen nodig. In Europa en de Verenigde Staten is steeds meer aandacht voor duurzaam en energie-efficiënt bouwen. Er zijn dus wereldwijd nog veel mogelijkheden voor Assa Abloy om haar marktaandeel te vergoten.

Het management van Assa Abloy zorgt al jaren voor stabiele winst en lagere kosten. Het bedrijf is financieel gezond. Europa en de Verenigde Staten zijn de belangrijkste afzetmarkten, maar dankzij een aantal goede overnames groeit het marktaandeel van Assa Abloy in Azië en Zuid-Amerika erg snel. Door productieprocessen samen te voegen en efficiënter te werken, heeft het bedrijf veel van haar fabrieken kunnen sluiten of verbeteren. Naast een kostenbesparing, levert dit ook meer controle op over de productieketen. Assa Abloy kan hierdoor verspilling van grondstoffen voorkomen en personeel inzetten waar ze het meest nodig is.

Duurzame koploper

Er worden steeds meer duurzaamheidseisen gesteld aan gebouwen. Hier is inmiddels een groot aanbod van certificaten voor beschikbaar. Bedrijven als Assa Abloy die bouwmaterialen leveren, spelen hier een belangrijke rol in. Assa Abloy doet dit door bij de ontwikkeling van nieuwe producten de hele levenscyclus mee te nemen. Van het gebruik van grondstoffen tot aan het verwerken van producten die aan het einde van hun levensduur zijn. Efficiënt energiegebruik, zowel bij het productieproces als bij het gebruik van het eindproduct krijgt daarbij veel aandacht. Zo is het bedrijf marktleider voor energiezuinige deursluitsystemen voor duurzame gebouwen. Het bedrijf maakt verder goede vorderingen met het terugdringen van watergebruik en afvalproductie. Assa Abloy heeft vooruitstrevende programma’s geïmplementeerd om hoge niveaus van veiligheid en gezondheid op de eigen werkvloer te bereiken. Tot slot worden de meer dan 2.000 leveranciers gevolgd op het nakomen van sociale standaards en bij regelmatige overtredingen op een zwarte lijst geplaatst.

12% groei voor Triodos Bank Private Banking

Het totale beheerd vermogen van Triodos Bank Private Banking groeide in 2015 met 12%.

Beleggingsklimaat februari 2016

De aandelenkoersen daalden verder in februari. De zorgen over de groei van de wereldeconomie waren wederom van invloed op de beurs.

Het verlies van belastingontwijking

Hoe zit dat nu eigenlijk met die winstbelasting?