Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

NSGK versterkt missie met borgstellingsfonds

31-08-2011 | Triodos Bank en NSGK (het goede doel voor jongeren met een handicap in Nederland) hebben een borgstellingsfonds in het leven geroepen om organisaties die zich inzetten voor kinderen met een handicap, te helpen. Voortaan kunnen deze organisaties een bankfinanciering afsluiten bij Triodos Bank om hun project voor kinderen met een handicap te realiseren. NSGK stelt zich gedeeltelijk garant voor deze leningen.

Met het borgstellingsfonds zullen naar verwachting veel meer initiatieven voor kinderen en jongeren met een handicap op het gebied van wonen, leren, werken en vrije tijd kunnen worden gerealiseerd die anders mogelijk niet van de grond zouden zijn gekomen. Daarnaast wordt ook de armslag van de NSGK er groter door, omdat deze zich nu verder uitstrekt dan haar jaarlijks beschikbare budget aan giften.

In Amsterdam wordt op 31 augustus het eerste initiatief officieel geopend dat mede dankzij het Triodos NSGK Borgstellingsfonds kon worden gerealiseerd. Het gaat om autismecentrum Raeger in IJburg, dat is opgericht omdat er een nijpend tekort is aan begeleidingscentra voor kinderen met autisme.

NSGK is klant van Triodos Bank Private Banking.

www.nskg.nl
www.raeger.nl