Let op! Het verwerken van aankoop en verkoopopdrachten wijkt bij dit fonds af van de opdrachtverwerking bij andere Triodos Beleggingsfondsen.

Overzicht

Triodos Vastgoedfonds is het eerste duurzame, beursgenoteerde vastgoedfonds van Europa. Het fonds investeert in duurzaam commercieel vastgoed, voornamelijk kantoorpanden, in Nederland. Triodos Vastgoedfonds draagt zo bij aan de ontwikkeling van een duurzame vastgoedsector en streeft ernaar zijn beleggers een aantrekkelijk dividend uit te keren.

Triodos Vastgoedfonds is een closed-end beleggingsfonds. Het fonds is verhandelbaar via Euronext Amsterdam, waarbij de koers van het aandeel wordt bepaald op basis van vraag en aanbod. De closed-end structuur heeft daarnaast als kenmerk dat het zo kan zijn dat u tijdelijk niet kunt aan- of verkopen doordat er geen andere beleggers zijn die uw stukken willen kopen of stukken aan u willen verkopen voor de betreffende koers.

CO-2 neutraal vastgoedfonds

Triodos Vastgoedfonds wil haar rol als koploper op het gebied van het duurzaam beheren en verbouwen van zakelijk vastgoed blijven vervullen. Het fonds kent een lage leegstand en een relatief lange gemiddelde looptijd van huurcontracten. Het fonds onderscheidt zich in de markt door haar bovengemiddelde prestatie op het gebied van duurzaamheid: de panden in de portefeuille scoren gemiddeld 40% lager qua energiegebruik. Het fonds is bovendien CO2-neutraal.

Waarin u belegt 

Dit beleggingsfonds investeert in de meest innovatieve nieuw gebouwde duurzame kantoren van Nederland:

 • Duurzame materialen.
 • Laag energieverbruik.
 • Goede ligging.
 • Optimaal klimaat voor gebruikers.
 • Verwachting van gedegen rendement.

Maar het fonds investeert ook in duurzame renovatie en beheer van bestaande gebouwen, vaak monumenten.

Triodos Vastgoedfonds wil haar rol als koploper op het gebied van het duurzaam beheren en verbouwen van zakelijk vastgoed blijven vervullen. Het fonds kent een heel lage leegstand en een lange gemiddelde looptijd van huurcontracten.

Het fonds onderscheidt zich in de markt door haar bovengemiddelde prestatie op het gebied van duurzaamheid: de panden in de portefeuille scoren gemiddeld 40% lager qua energiegebruik en 80% lager qua CO2-uitstoot dan gemiddeld in de markt.

Rendementen Triodos Vastgoedfonds

3 mnd YTD 1 jaar 3 jaar gem. 5 jaar gem. 10 jaar gem.
-3,1% -0,6% 1,1% 11,7% -3,3% -3,5%

Bron: Triodos Investment Management, per 31-08-2017.

Uitgebreide informatie over kosten & risico’s

Financiële kalender 2017

 • Publicatie jaarverslag 2016: 30 maart 2017
 • AvA: 12 mei 2017
 • Ex-dividend: 17 mei 2017
 • Uitkering aan aandeelhouders: 19 mei 2017
 • Publicatie halfjaarverslag: 31 augustus 2017

Vastgoed

Triodos Vastgoedfonds portefeuille 06 13 

U belegt bijvoorbeeld in

 • Stationweg 1 Groningen, in gebruik door huurder GasTerra, duurzaam gerenoveerd kantoorpand met groenverklaring en A+ label.
 • Villa Trompenburg in Rotterdam, duurzaam beheerd monument.
 • Kantoorvilla Kennedylaan in Baarn, monument met groenverklaring. Investment manager Guus Berkhout van Triodos Vastgoedfonds vertelt hieronder over de renovatie van  dit rijksmonument:

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Beleggen in Triodos Vastgoedfonds

Wilt u beleggen in Triodos Vastgoedfonds? U kunt zelf te beleggen Triodos Vastgoedfonds. U belegt dan op basis van uw eigen financiële inzicht. U maakt daarbij zelf de keuze uit één of meerdere Triodos Beleggingsfondsen en stelt zo uw eigen beleggingsportefeuille samen.

Onze relatiemanagers vertellen u graag meer over de dienstverlening van Private Banking.

 Maak een afspraak  

Voor meer informatie over onze dienstverlening