Beleggingsmogelijkheden

Belegt u duurzaam? Dan draagt uw vermogen direct bij aan een positieve verandering in de maatschappij. U kunt beleggen in Triodos Beleggingsfondsen met duurzame beursgenoteerde aandelen en obligaties, of in themafondsen. Beleggen in Triodos Bank is ook mogelijk.

Zelf beleggen op de beurs

Wilt u zelf beleggen op de beurs? Dan kunt u beleggen in fondsen die bestaan uit aandelen, obligaties of een combinatie hiervan:

Zelf beleggen in thema's

U kunt ook zelf beleggen in themafondsen. U belegt dan bijvoorbeeld in thema’s zoals biologische landbouw, kunst en cultuur, duurzame energie of microfinanciering. Deze beleggingsfondsen financieren bedrijven die niet beursgenoteerd zijn, of projecten die Triodos Bank selecteert. U kunt kiezen uit de volgende themafondsen:

Zelf beleggen in Triodos Bank

Zelf beleggen in Triodos Bank behoort ook tot de mogelijkheden. U belegt dan in een bank die sinds 1980 duurzaam en onafhankelijk is. Triodos Bank is niet beursgenoteerd. U koopt Certificaten van aandelen Triodos Bank. Certificaten zijn vergelijkbaar met aandelen, alleen is het stemrecht beperkt. Als certificaathouder mag u meebeslissen over benoemingen en voorwaarden van de Stichting Administratiekantoor Aandelen Triodos Bank (SAAT).

 Open een beleggersrekening 

In 2 werkdagen uw beleggersrekening geopend