Persoonlijke portefeuille

Met Triodos Vermogensbeheer belegt u rechtstreeks in de duurzaamste beursgenoteerde aandelen en obligaties. We stellen stap voor stap een beleggingsportefeuille voor u samen die aansluit bij uw uitgangspunten.

Persoonlijke portefeuille: stap voor stap

  1. Op basis van uw wensen en doelstellingen bepalen we uw beleggingsprofiel. 
  2. Om uw risico te spreiden, maken we op basis van uw beleggingsprofiel een verdeling van uw vermogen. We verdelen dit over de categorieën aandelen, obligaties en zogenoemde  alternatieve beleggingen. 
  3. Binnen iedere categorie maken we een selectie van beursgenoteerde bedrijven, landen en eventueel enkele duurzame beleggingsfondsen.

Selectie voor duurzame bedrijven

Als klant van Private Banking belegt u alleen in bedrijven die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. Triodos Investment Management bepaalt welke bedrijven voldoen aan onze duurzaamheidscriteria.

Expertise bij samenstellen beleggingsportefeuille

Triodos Investment Management bepaalt in welke bedrijven uw vermogen wordt belegd. Hierbij profiteert u van onze financiële expertise en kennis van de markt:

  • We volgen de economische en politieke ontwikkelingen. Zo analyseren we het macro-economisch klimaat en de ontwikkelingen van de regionale markten. En het politieke klimaat in de verschillende economische zones. 
  • Daarnaast bekijken we het monetair beleid van de belangrijkste centrale banken. 
  • We volgen de ontwikkelingen op de wereldwijde aandelen- en obligatiemarkten. 
  • Ook onderzoeken we de verschillende marktsectoren. En de financiële historie en vooruitzichten van de bedrijven uit het duurzaam beleggingsuniversum.