Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Liever volle zalen dan lege kantoren

Triodos Bank financiert creatieve projecten die leegstand tegengaan

Broedplaatsen bijvoorbeeld. Dit zijn méér dan alleen inspirerende plekken waar jonge kunstenaars aan innovatieve ideeën kunnen werken. Broedplaatsen zoals Urban Resort geven leven aan een wijk. Triodos Bank is al vele jaren als financier betrokken bij talloze broedplaatsen.

Wij financieren liever volle zalen dan lege kantoren

Culturele kredieten

Triodos Bank en Triodos Cultuurfonds zijn al vele jaren financier van broedplaatsen. “Cultuur is onontbeerlijk voor een samenleving met levenskwaliteit”, zegt Eric Holterhues, hoofd Kunst en Cultuur bij Triodos Investment Management. “Dat is het belangrijkste motief voor de bank bij het financieren van de culturele sector, waaronder broedplaatsen. Verder hebben broedplaatsen een aantal specifieke waarden die wij als bank graag ondersteunen. Zo bieden ze betaalbare werkruimte aan kunstenaars, geven een nieuwe bestemming aan leegstaande panden en brengen leven in de wijk.”

Kunstenaarsinitiatief

"Het initiatief voor het opzetten van een broedplaats komt meestal van de cultureel ondernemers zelf", zegt Arna Notten, relatiemanager Kunst & Cultuur bij Triodos Bank. “Zij zien een leegstaand pand en nemen het initiatief om daar een broedplaats te vestigen. De aanschaf of huur van zo’n pand wordt gefinancierd vanuit verschillende bronnen, zoals eigen geld en inkomsten, fondsenwerving, een subsidie van de gemeente of een lening van de bank.” 

Deel via Twitter

Deel op Facebook

Eenvoudig overstappen

Heeft u hulp nodig bij de overstap naar Triodos Bank? Wij helpen u graag verder.

stichting-urban-resort

Wij financieren

Wij financieren

Wij financieren