* actuele rente per 01-12-2017

Voor wie

  • Grootouder(s) die duurzaam willen sparen voor hun kleinkind.
  • Voor een duurzame toekomst en een betere wereld.
  • Door de financiering van ondernemers en instellingen die een positieve bijdrage leveren aan mens, milieu en maatschappij.

Open een Kinder Toekomst Plan in 3 stappen

Vraag de ouder of wettelijk vertegenwoordiger* van uw kleinkind om de burgerservicenummers (voorheen sofinummer) van zowel het kind als van de ouder. Deze nummers hebt u nodig om online het Kinder Toekomst Plan te openen;

  1. U als grootouder opent online een Kinder Toekomst Plan en vul hierbij de gegevens in van ouder en kind;
  2. De ouder ontvangt een bevestiging van de nieuwe rekening en het rekeningnummer. De ouder moet de bevestiging tekenen en samen met een kopie van zijn/haar identiteitsbewijs terug sturen.
  3. De ouder dient ook een eerste storting te doen op de nieuwe rekening. Met deze storting kunnen wij de ouder identificeren.

* Een minderjarige mag zelf geen rekening openen. De wettelijke vertegenwoordiger is degene die gerechtigd is om dit namens het kind te doen. Dat kan een (stief)ouder zijn of een voogd. 

Na openen van de rekening

Na ontvangst en verwerking van de rekeningaanvraag (met de volledige gegevens van de ouder en uw kleinkind), ontvangt de ouder een bevestiging van de aanvraag met een verzoek om gegevens voor identificatie.

Wij sturen de ouder van het kind dan ondertussen het bankrekeningnummer toe (dit doen wij omdat we alleen de ouder mogen informeren). Wilt u zelf gaan storten op de spaarrekening van uw kleinkind, vraagt u dan bij de ouder het rekeningnummer op. Uw kleinkind krijgt zelf afschriften per post van stortingen en wijzigingen.

Vanaf uw eigen betaalrekening kunt u altijd direct storten op het Triodos Kinder Toekomst Plan. De betaalrekening hoeft niet bij Triodos Bank te lopen.

Veilig sparen

  • Tegoeden tot € 100.000 zijn gegarandeerd door het depositogarantiestelsel van De Nederlandsche Bank.
  • Sparen bij een duurzame, onafhankelijke en niet-beursgenoteerde Nederlandse bank zonder bonussen.

Wat gebeurt er met uw geld?

Triodos Bank helpt bedrijven duurzamer te worden. Door in veel bedrijfstakken te investeren in koplopers op duurzaamheidsgebied. U kunt in het onderdeel Mijn Geld Gaat Goed op deze website zien welke ondernemers en instellingen Triodos Bank financiert.

 Open een Kinder Toekomst Plan 

Geef uw kleinkind een duurzame toekomst

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 3 werkdagen te beantwoorden.