Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Contact en service particuliere klanten

Ik zoek geen informatie over Particulieren Ga naar informatie voor/over: Ondernemers Private Banking Triodos Bank

Hoe kunnen wij u helpen?

Veelgestelde vragen

Mijn levenslooptegoed is < €3000,00. Hoe nu verder?

Uw levenslooptegoed valt  per 1 januari 2013 verplicht vrij en is daarmee vrij opneembaar. Daarbij gelden de volgende fiscale voorwaarden:

• U  betaalt belasting over 80 procent van (het restant)  van uw levenslooptegoed, inclusief de rente over 2011. Twintig procent van (het restant van) het levenslooptegoed is belastingvrij.

• Over de toename van het tegoed (rente/rendement) over 2012 betaalt u de gebruikelijke loonheffing. De rente die is opgebouwd over het jaar 2013 is belastingvrij, maar maakt wel deel uit van uw spaartegoeden in box 3 van de Inkomstenbelasting.

• De levensloopverlofkorting, die per gespaard jaar maximaal 205 euro bedraagt (2013), wordt zoveel mogelijk afgerekend. Als de levensloopkorting niet geheel tot uitbetaling kan komen vraagt de klant het restant terug bij de aangifte Inkomstenbelasting over 2013 (aangifte in 2014). Indien de uitkering via Triodos Bank plaatsvindt, kan de levensloopverlofkorting niet worden afgerekend. Dit komt omdat er geen sprake is van een dienstverband.

Is uw vraag hiermee beantwoord? Ja Nee

Kijk ook eens naar: