Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Een duurzaam nieuwbouwhuis

Met een Triodos Hypotheek

Nieuwbouwhuizen kunt u (laten) aanpassen aan uw eigen woonwensen en worden steeds vaker zeer duurzaam ontworpen. De standaard voor nieuwbouwwoningen in Nederland is energielabel A. Of ze zijn zelfs 'nul op de meter' ofwel energieneutraal gebouwd. Koopt u een nieuwbouwhuis met een Triodos Hypotheek? Dan levert u niet alleen een bijdrage aan een beter milieu. U bespaart ook op uw woonlasten met een lagere energierekening. Bekijk de aandachtspunten en lees wat wij voor u kunnen betekenen.

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager uw rente

Een nieuwbouwwoning wordt energiezuinig gebouwd maar heeft nog geen definitief energielabel. Koopt u een nieuwbouwwoning? Dan krijgt u bij een Triodos Hypotheek de gunstige rente die bij energielabel A hoort.

 Bereken uw hypotheek  Bereken uw maximale hypotheek en bruto maandlasten

Uw nieuwbouwwoning en het energielabel

Triodos Bank beloont kopers van energiezuinige woningen. Hoe energiezuiniger uw woning, hoe beter uw en dus hoe lager de rente is die u betaalt. Een nieuwbouwwoning heeft nog geen definitief energielabel. Daarom gaat Triodos Bank uit van het gunstige rentetarief dat bij energielabel A hoort.

Zelf uw huis (laten) bouwen

Een nieuwbouwwoning wordt meestal door een projectontwikkelaar gebouwd. Maar u kunt uw woning ook zelf of samen met anderen (laten) bouwen. Bijvoorbeeld via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) of Particulier Opdrachtgeverschap (PO). U ontwerpt en bouwt uw huis dan zelf. Heeft u zelfbouwplannen? Onze adviseur vertelt u graag meer over een passende Triodos Hypotheek.

Tijdelijk dubbele woonlasten

Als u een nieuwbouwwoning koopt, dan betaalt u waarschijnlijk tijdelijk dubbele woonlasten. Het is belangrijk om dan goed te bepalen wat u wilt en kunt betalen. Samen met onze adviseur kijkt u naar uw situatie en krijgt u meer inzicht hierin.

Geldigheid van uw hypotheekofferte

Na een persoonlijk gesprek met een adviseur van Triodos Bank ontvangt u een hypotheekofferte. Deze offerte is drie maanden geldig. Omdat het kopen van een nieuwbouwwoning vaak langer duurt, kun u de offerte verlengen met zes maanden. Hiervoor worden verlengingskosten, de zogenaamde bereidstellingsprovisie berekend.

Bouwdepot bij uw hypotheek

Een nieuwbouwwoning betaalt u meestal in termijnen. Om dit te kunnen doen, heeft u een bouwdepot bij uw hypotheek nodig. Vanuit dit depot betaalt u de rekeningen voor bijvoorbeeld de aannemer of andere leveranciers. U ontvangt rente over het bedrag in uw bouwdepot.

Meer informatie?

Wilt u uw nieuwbouwwoning kopen met een Triodos Hypotheek? Neem dan contact op met onze adviseur.