Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Meer zekerheid bij een Triodos Hypotheek

Wilt u een hypotheek af- of oversluiten met meer zekerheid? En een lagere hypotheekrente betalen? Met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) leent u veilig en voordelig. De Stichting Waarborgfonds Eigen Woning neemt uw restschuld over als u buiten uw schuld uw maandbedrag niet meer kunt betalen. Hierbij gelden bepaalde voorwaarden.

Maximale koopsom met NHG

U kunt vanaf 1 januari 2017 een Triodos Hypotheek afsluiten met NHG voor huizen met een koopsom van maximaal € 245.000. U kunt NHG alleen voor de gehele hypotheeksom afsluiten. Leent u meer dan € 245.000? Dan kunt u bij ons terecht voor hypotheek zonder NHG.

Maximale leenbedragen met NHG

U kunt meer lenen wanneer u besluit energiebesparende voorzieningen (EBV) zoals energie besparen of duurzame energie opwekken neemt.

  • Voor leningen met EBV is de NHG-kostengrens € 259.700 (106 % van € 245.000). 
  • Voor leningen zonder EBV is de NHG-kostengrens € 247.450 (101 % van € 245.000). 

Wat zijn de kosten van NHG

Sluit u een hypotheek met NHG af? Dan betaalt u eenmalig 1% van uw hypotheekbedrag aan borgtochtprovisie. Als u bijvoorbeeld € 200.000 leent, dan betaalt u een provisie van € 2.000 aan de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen. De kosten die u maakt voor het krijgen van NHG, zijn meestal aftrekbaar van uw inkomen voor de belasting.

Hoe sluit u NHG af?

Een hypotheek met NHG is vaak goedkoper dan een hypotheek zonder NHG. Kunt en wilt u een hypotheek met NHG afsluiten? Dan regelen wij dit voor u. U hoeft hiervoor zelf niets te doen.

 Uw hypotheek berekenen  Bereken uw maximale hypotheek en bruto maandlasten

Meer informatie?

Bekijk welke Triodos Hypotheek voor duurzame woningen bij u past. Uw adviseur kijkt graag samen met u of NHG in uw situatie mogelijk is. Meer informatie en alle voorwaarden bij een hypotheek met NHG vindt u op www.nhg.nl.