Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

“Bij Triodos werk ik met échte mensen”

Interview met Marco Bijl, directeur hypotheekadvies van Vorm Finance/Next Home

Marco Bijl, directeur hypotheekadvies van Vorm Finance/Next Home adviseert sinds enkele jaren de hypotheek van Triodos Bank en ziet dat steeds meer mensen maar ook bouwbedrijven enthousiast worden over duurzaam wonen. “Het valt ons op dat de hypotheek van Triodos Bank bouwers aanzet om duurzamer te bouwen dan strikt noodzakelijk volgens de normen. Die kiezen er steeds vaker voor om EPC-0 woningen te bouwen.

Een dusdanig energiezuinige woning brengt uiteraard hogere bouwkosten met zich mee, maar door het duurzame karakter kunnen klanten meer lenen en krijgen ze een lagere hypotheekrente. Uiteindelijk zijn ze daarmee vaak goedkoper uit” legt Marco uit. “Bovendien is de woning voorbereid op de toekomst en meer waard. Een trend waar ik heel enthousiast over ben”


marco bijl

Hij vervolgt “Wij adviseren onze klanten graag Triodos Bank. Als zij al bekend zijn met de bank, ervaren ze dit als kwaliteitskenmerk van het project. En als zij nog niet bekend zijn, worden ze enthousiast over de missie van de bank: geld inzetten voor positieve verandering. We ontmoeten steeds meer jonge mensen die duurzaamheid minstens zo belangrijk vinden als de kosten. Een mooie ontwikkeling die goed aansluit bij Triodos Bank en bij ons”.

Tenslotte noemt Marco nog de samenwerking: Triodos Bank is voor mij een échte bank met échte mensen. Bij andere geldverstrekkers, zeker de nieuwe, ervaar ik veel anonimiteit. Bij Triodos Bank is Dave mijn vaste contactpersoon  en dat is heel prettig.”

Vorm Finance/Next Home is de eerste partner van Triodos Bank met wie al een aantal jaren succesvol wordt samengewerkt. Zij werken voor duurzame bouwers Vorm en Dura Vermeer.

Duurzaam verbouwen op dekleurvangeld.nl

Van het gas af: simpeler wordt het niet, schoner wel

Lees meer ›

Niet verduurzamen van woning vormt pas écht financieel risico

Lees meer ›

Van gas af in 3 stappen

Lees meer ›