Uw eerste huis kopen

Een eerste woning koopt u maar één keer in uw leven. Een bijzondere gebeurtenis. Kiest u voor de Triodos Hypotheek? Dan kiest u voor een hypotheek bij een bank die bijdraagt aan positieve veranderingen in onze samenleving. Uw hypotheek moet passen bij uw situatie. Dit geldt ook voor de (energie)lasten van uw woning. Wij helpen u daarom graag bij het maken van de juiste keuzes.

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager uw rente

Wist u dat gebouwen in Nederland, zoals kantoren, woningen, ziekenhuizen en scholen, samen zorgen voor ongeveer een derde van de CO2-uitstoot? Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt ongeveer 15% van de broeikasuitstoot in Nederland veroorzaakt door de verwarming en verlichting van woningen en gebouwen. Door de rente te koppelen aan het energielabel van uw woning, stimuleert Triodos Bank energiezuiniger wonen. Hoe beter het energielabel is, hoe lager de rente die u betaalt.

Besparing op uw (energie)lasten

Naast de rente die u betaalt, gaat ook uw energieverbruik omlaag met een energiezuinigere woning. Zo heeft u minder energielasten én draagt u bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Hoe energiezuiniger uw woning, hoe meer u bespaart op uw (energie)lasten. Wist u dat u onder bepaalde voorwaarden energiebesparende maatregelen kunt meefinancieren?

Zelf bouwen

Wilt u een woning zelf ontwikkelen (particulier opdrachtgever - PO) of met anderen samen (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap - CPO)? Lees meer op de pagina over zelfbouw.

Passende hypotheek met onze hulp

Uw eerste woning is een mijlpaal. Uw hypotheekadviseur helpt u met een passende hypotheek:

  • Samen kijken we naar uw wensen, uw situatie en de hypotheekvorm
  • We kijken ook naar wat u kunt betalen en wat uw (energie)lasten zijn. En naar wat u kunt besparen door uw woning energiezuiniger maken
  • U krijgt daarbij inzicht in uw mogelijkheden om energiebesparende maatregelen mee te financieren in uw hypotheek. 
  • Daarnaast staan we stil bij uw toekomst. We kijken samen hoe u uw woning kunt blijven betalen. Bijvoorbeeld ook als uw inkomen daalt.

Wilt u een hypotheek afsluiten bij Triodos Bank?

Wij helpen u graag om het afsluiten van een hypotheek zo eenvoudig mogelijk te maken. Volg de onderstaande stappen en u bent snel op weg.

1. Snel inzicht in hoeveel u kunt lenen

Bereken snel en eenvoudig uw maximale hypotheek en de maandlasten. U krijgt direct inzicht in de bijkomende kosten, zoals notaris- en taxatiekosten. U ziet hoeveel u bespaart op uw rente wanneer u het energielabel verbetert.

2. Maak uw hypotheekgegevens compleet

Wilt u een uitgebreide berekening maken of uw hypotheek via Triodos Bank afsluiten? Maak dan uw eigen Hypotheekdossier aan en beheer uw berekening en uw documenten op één veilige plaats.

3. Maak een afspraak met een Triodos Hypotheekadviseur

Wilt u een persoonlijk adviesgesprek? Maak vanuit uw Hypotheekdossier gemakkelijk een afspraak met een Triodos Hypotheekadviseur wanneer u dat wilt.

Heeft u vragen of wilt u nu een oriënterend en vrijblijvend gesprek met een adviseur? Neem dan contact met ons op.

 Bereken uw hypotheek 

Bereken uw maximale hypotheek en bruto maandlasten

Wilt u meer weten over Triodos hypotheken of een afspraak maken?

Team hypotheken 2017
Neem contact op met het hypotheken team op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur:

Nieuwbouw op dekleurvangeld.nl

Energieneutraal bouwen in 6 stappen

Lees meer ›

Hoe Bart en Chantal een energieneutraal huis bouwden

Lees meer ›

Hannie en Rémi bouwden hun eigen energieneutrale huis

Lees meer ›