Uw hypotheek oversluiten naar Triodos Bank

Als uw persoonlijke situatie verandert, dan kan het interessant zijn uw hypotheek onder de loep te nemen. U heeft bijvoorbeeld kinderen gekregen of gaat met pensioen. Hierdoor verandert uw financiële situatie. Maar ook uw persoonlijke keuzes en wensen kunnen veranderen. U kunt ervoor kiezen uw hypotheek over te sluiten naar Triodos Bank. Zo laat u deze weer aansluiten op uw huidige woonwensen en situatie.

Oversluiten: interessant voor u?

Wilt u weten of oversluiten (financieel) mogelijk en aantrekkelijk is voor u? Bekijk de aandachtspunten of vraag onze adviseur hiernaar. We denken graag met u mee.

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager uw rente

Wist u dat gebouwen in Nederland, zoals kantoren, woningen, ziekenhuizen en scholen, samen zorgen voor ongeveer een derde van de CO2-uitstoot? Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt ongeveer 15% van de broeikasuitstoot in Nederland veroorzaakt door de verwarming en verlichting van woningen en gebouwen. Door de rente te koppelen aan het energielabel van uw woning, stimuleert Triodos Bank energiezuiniger wonen. Hoe beter het energielabel is, hoe lager de rente die u betaalt.

Besparing op uw (energie)lasten

Naast de rente die u betaalt, gaat ook uw energieverbruik omlaag met een energiezuinigere woning. Zo heeft u minder energielasten én draagt u bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Hoe energiezuiniger uw woning, hoe meer u bespaart op uw (energie)lasten. Wist u dat u onder bepaalde voorwaarden energiebesparende maatregelen kunt meefinancieren?

Uw hypotheek oversluiten: onze adviseur helpt u graag

Bij het oversluiten van uw hypotheek gelden specifieke aandachtspunten. U vraagt zich bijvoorbeeld af:

  • Hoe kan ik energiebesparende maatregelen meefinancieren in mijn hypotheek? 
  • Welke hypotheekvorm past bij mij?
  • Kan ik mijn huidige aflossingsvrije hypotheek meenemen?
  • Moet ik een boeterente betalen en zo ja, hoeveel?

Samen met onze adviseur kijkt u naar uw wensen en uw (veranderde) situatie.

Wilt u uw hypotheek oversluiten naar een hypotheek bij Triodos Bank?

1.  Bekijk wanneer de looptijd van uw hypotheek afloopt

Bekijk wanneer de looptijd van uw hypotheek bij uw huidige bank afloopt.
En controleer of u boete moet betalen als u uw hypotheek oversluit. Vraag uw hypotheekverstrekker naar de hoogte van uw boetrente.

2. Snel inzicht in hoeveel u kunt lenen

Bereken snel en eenvoudig uw maximale hypotheek en de maandlasten. U krijgt direct inzicht in de bijkomende kosten, zoals notaris- en taxatiekosten. U ziet hoeveel u bespaart op uw rente wanneer u het energielabel verbetert.

3. Maak uw hypotheekgegevens compleet

Wilt u een uitgebreide berekening maken of uw hypotheek via Triodos Bank afsluiten? Maak dan uw eigen Hypotheekdossier aan en beheer uw berekening en uw documenten op één veilige plaats.

4. Maak een afspraak met een Triodos Hypotheekadviseur

Wilt u een persoonlijk adviesgesprek? Maak vanuit uw Hypotheekdossier gemakkelijk een afspraak met een Triodos Hypotheekadviseur wanneer u dat wilt. 

Onze hypotheekberekeningstool is nog volop in ontwikkeling. De eventuele boeterente die u moet betalen kan nog niet worden meegenomen in de berekening. En de overdrachtsbelasting is bij het oversluiten van een hypotheek niet van toepassing? Onze hypotheekadviseur zorgt ervoor dat de berekening van uw hypotheek aansluit bij uw situatie.

 Bereken uw hypotheek 

Bereken uw maximale hypotheek en bruto maandlasten

Wilt u meer weten over Triodos hypotheken of een afspraak maken?

Team hypotheken 2017
Neem contact op met het hypotheken team op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur:

Duurzaam verbouwen op dekleurvangeld.nl

Van het gas af: simpeler wordt het niet, schoner wel

Lees meer ›

Niet verduurzamen van woning vormt pas écht financieel risico

Lees meer ›

Van gas af in 3 stappen

Lees meer ›