Een ander huis kopen

Als u een andere woning koopt, dan komt er veel op u af. Kan ik beter eerst mijn huis verkopen en daarna een ander huis kopen, of andersom? En waar moet ik rekening mee houden als ik mijn huis wil verbouwen of energiezuiniger wil maken? Wij helpen u graag stap voor stap bij de financiering van uw andere woning. Kiest u voor een Triodos Hypotheek? Dan kiest u voor een duurzame hypotheek met een aantrekkelijke rente, bij een bank die bijdraagt aan positieve veranderingen in onze samenleving. 

Hoe energiezuiniger uw woning, hoe lager uw rente

Wist u dat gebouwen in Nederland, zoals kantoren, woningen, ziekenhuizen en scholen, samen zorgen voor ongeveer een derde van de CO2-uitstoot? Volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wordt ongeveer 15% van de broeikasuitstoot in Nederland veroorzaakt door de verwarming en verlichting van woningen en gebouwen. Door de rente te koppelen aan het energielabel van uw woning, stimuleert Triodos Bank energiezuiniger wonen. Hoe beter het energielabel is, hoe lager de rente die u betaalt.

Besparing op uw (energie)lasten

Naast de rente die u betaalt, gaat ook uw energieverbruik omlaag met een energiezuinigere woning. Zo heeft u minder energielasten én draagt u bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Hoe energiezuiniger uw woning, hoe meer u bespaart op uw (energie)lasten. Wist u dat u onder bepaalde voorwaarden energiebesparende maatregelen kunt meefinancieren?

Uw hypotheek voor een ander huis: wij denken met u mee

Bij het kopen van een ander huis gelden specifieke aandachtspunten. U vraagt zich bijvoorbeeld af:

  • Kan ik beter eerst mijn huis verkopen en daarna een ander huis kopen, of andersom? 
  • Hoe kan ik mijn dubbele woonlasten financieren?
  • Ik heb nu een aflossingsvrije hypotheek. Kan ik deze meenemen?
  • Hoe kan ik energiebesparende maatregelen meefinancieren in mijn hypotheek?

Samen met onze adviseur kijkt u naar uw wensen, uw situatie en passende hypotheekvorm. En naar wat u wilt en kunt betalen voor uw woning. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.  

Wilt u een hypotheek afsluiten bij Triodos Bank?

1. Snel inzicht in hoeveel u kunt lenen

Bereken snel en eenvoudig uw maximale hypotheek en de maandlasten. U krijgt direct inzicht in de bijkomende kosten, zoals notaris- en taxatiekosten. U ziet hoeveel u bespaart op uw rente wanneer u het energielabel verbetert.

2. Maak uw hypotheekgegevens compleet

Wilt u een uitgebreide berekening maken of uw hypotheek via Triodos Bank afsluiten? Maak dan uw eigen Hypotheekdossier aan en beheer uw berekening en uw documenten op één veilige plaats.

3. Maak een afspraak met een Triodos Hypotheekadviseur

Wilt u een persoonlijk adviesgesprek? Maak vanuit uw Hypotheekdossier gemakkelijk een afspraak met een Triodos Hypotheekadviseur wanneer u dat wilt.

Heeft u vragen of wilt u nu een oriënterend en vrijblijvend gesprek met een adviseur? Neem dan contact met ons op.

 Bereken uw hypotheek 

Bereken uw maximale hypotheek en bruto maandlasten