Chipknip stopt op 1 januari 2015


Logo Chipknip

Steeds minder mensen maken gebruik van de Chipknip. Ze betalen kleine bedragen vaker met pin. Er komen ook steeds meer mogelijkheden om te betalen via bijvoorbeeld mobiele telefoon. Daarom houdt de Chipknip in heel Nederland op te bestaan.

Wat betekent dat voor u?

Na 31 december 2014 kunt u uw Chipknip niet meer gebruiken. Staat er nog geld op uw Chipknip? Zorgt u er dan voor dat u het saldo voor 1 januari 2015 heeft opgemaakt.Of stort uw saldo voor 1 januari 2015 terug op uw betaalrekening. Dat laatste gaat heel eenvoudig via de oplaadautomaat van de Chipknip.

Stort uw saldo vóór 1 januari terug

Hoe stort u uw geld terug op uw rekening? U steekt uw pas in het oplaadpunt van de Chipknip. Vervolgens kiest u optie 1 'terugstorten'. Het saldo op uw Chipknip wordt automatisch overgeboekt van uw Chipknip naar uw betaalrekening. De afboeking is direct zichtbaar op uw Chipknipsaldo. Het bedrag staat maximaal twee werkdagen later op uw betaalrekening.

Saldo op uw Chipknip na 1 januari

Uiterlijk begin februari zorgen we er voor dat het geld dat dan nog op uw Chipknip staat automatisch wordt teruggestort naar uw rekening. Maar wij raden u aan om het geld zelf terug te storten, dan heeft u het eerder op uw rekening staan.

Saldo opvragen

Wilt u weten of er nog saldo op uw Chipknip staat? U kunt het saldo opvragen bij betaalautomaten in winkels en bij alle oplaadpunten. U steekt uw pas in de betaalautomaat of het oplaadpunt en toetst het vraagteken in.

Welke betaalmethoden vervangen de Chipknip?

De meeste betalingen met de Chipknip worden gedaan bij parkeerautomaten en in bedrijfskantines. De betaalmogelijkheden op deze locaties worden aangepast als de Chipknip is gestopt. U kunt er uiterlijk aan het eind van dit jaar op een andere manier betalen, bijvoorbeeld door te pinnen of via uw creditcard. Het verschilt per locatie op welke manier u straks kunt betalen.

Heeft u vragen? Ga naar de veelgestelde vragen over Chipknip

Vind hier een oplaadpunt bij u in de buurt.

 Open een Internet Betaalrekening 

In 3 werkdagen uw rekeningnummer in huis

Wij zijn over op IBAN

Wij zijn over op IBAN!
Lees hier meer over wat de overgang van rekeningnummer naar IBAN voor u gaat betekenen.