Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Aan- en verkoop van participaties Triodos Fair Share Fund weer mogelijk

14-10-2010 | Met ingang van heden is de handel in participaties Triodos Fair Share Fund hervat.
Op 1 oktober 2010 werd bekendgemaakt dat de handel in participaties Triodos Fair Share Fund tot nader order werd opgeschort. Directe aanleiding voor dit besluit was het plan van het nieuwe kabinet om de extra heffingskortingen van 1,3% voor groen beleggen, sociaal-ethisch beleggen, cultureel beleggen en beleggingen in durfkapitaal per 1 januari 2011 te laten vervallen.

De uitgifte van participaties Triodos Fair Share Fund werd op 28 januari 2010 jl. tot nader order opgeschort, omdat de sterke groei van het fondsvermogen het groeitempo van de verstrekte financieringen aan microfinancieringsinstellingen overtrof.

Het eventueel vervallen van de heffingskorting van 1,3% is niet van invloed op de intrinsieke waarde van Triodos Fair Share Fund. De afgelopen periode heeft Triodos Fair Share Fund nieuwe financieringen verstrekt aan zowel bestaande als nieuwe relaties van het fonds.

Er is  besloten om met ingang van 15 oktober de uitgifte en inkoop van participaties Triodos Fair Share Fund te hervatten. Afhankelijk van de definitieve goedkeuring van het regeringsbeleid in het parlement, is het mogelijk dat met ingang van 1 januari 2011 het fiscale voordeel dat nu maximaal 2,5% is, teruggebracht wordt naar maximaal 1,2%. Nadere berichtgeving hierover zal via de website van Triodos Bank bekend worden gemaakt.