Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Waarom we anders zijn

Unieke duurzame benadering

Duurzame of maatschappelijk verantwoorde financiële dienstverlening lijkt tegenwoordig wel in de mode. Wat maakt Triodos Bank anders dan haar concurrenten?

We bewijzen onze unieke duurzame benadering op drie manieren:

Duurzaam bedrijfsmodel

We hebben een eenvoudig bedrijfsmodel. Alleen het geld dat door spaarders en beleggers aan ons is toevertrouwd, lenen wij aan ondernemers die wij goed kennen. Omdat we uitsluitend in de 'echte' economie werken, investeren we niet in ingewikkelde financiële constructies om er zelf beter van te worden. Dergelijke constructies beloven dan wel hoge winsten, maar brengen ook een groter risico met zich mee. Het klinkt misschien ouderwets, maar onze benadering heeft ervoor gezorgd dat Triodos Bank niet in de draaikolk van de wereldwijde financiële crisis terecht is gekomen. Daardoor kunnen we niet alleen solide en stabiel blijven opereren, maar zelfs in hoog tempo blijven groeien.

100% Duurzaam

Wij lenen het geld van onze klanten uitsluitend aan mensen en organisaties die de wereld willen verbeteren. Daarbij werken we actief samen met duurzame, ondernemende bedrijven die helemaal voor hun waarden en ideeën gaan. We gaan dus een stap verder dan het eenvoudigweg weigeren van financiële steun aan schadelijke bedrijven.

Totale transparantie

We zijn van mening dat duurzaam bankieren alleen mogelijk is op basis van vertrouwen. Daarom publiceren we informatie over elke organisatie waaraan wij lenen, zodat onze spaarders en beleggers precies kunnen zien hoe wij hun geld gebruiken. Bekijk welke duurzame ondernemers wij financieren bij u in de buurt.