Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Waarom duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven?

Beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens onze principes

Waarom investeert Triodos Bank, volgens Financial Times in 2009 de duurzaamste bank ter wereld, in grote beursgenoteerde bedrijven? Sommigen zien dat misschien als een gevaar voor onze principes. Maar wij zijn er juist van overtuigd dat onze activiteiten op het gebied van duurzaam beleggen in beursgenoteerde een krachtig instrument zijn om meer impact te bereiken. Immers als grote bedrijven meer aandacht besteden aan een duurzamere bedrijfsvoering, heeft dit direct grote gevolgen voor de hele sector waarin de bedrijven actief zijn. 

Strategie voor succes op de lange termijn

Onze strategie voor duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven is gebaseerd op de overtuiging dat, op de lange termijn, bedrijven die de beste balans vinden op het vlak van maatschappij, milieu en governance ook het meest succesvol zijn.

Om maximale waarde te leveren aan hun aandeelhouders moeten de bedrijven rekening houden met alle stakeholders. Bedrijven staan onder toenemende druk om evenveel aandacht te besteden aan mens en milieu als aan het behalen van financiële winsten.  Daarom vinden wij dat duurzaam beleggen in beursgenoteerde bedrijven aansluit bij onze missie: geld laten werken voor een positieve verandering.

Totale transparantie

Triodos Bank is transparant over de manier waarop we beursgenoteerde ondernemingen selecteren om in te beleggen. Onze beleggers zijn er altijd van verzekerd dat hun geld uitsluitend wordt gebruikt voor investeringen in duurzame bedrijven en koplopers binnen de sector die een voorbeeld zijn voor anderen. 

Maximale invloed

Door onze actieve dialoog oefenen we een positieve invloed uit op de bedrijven waarin we beleggen. Hoe meer geld er in deze beleggingsfondsen is belegd, hoe meer druk we kunnen uitoefenen op bedrijven om duurzamer te worden. Zelfs een kleine verandering in het beleid of de werkwijze van een groot bedrijf kan wereldwijd grote gevolgen hebben.

Duurzame beleggingsfondsen in beursgenoteerde bedrijven van Triodos Bank:

Duurzame bedrijven op de beurs

Teaser 5luik pioneerfund
Met deze belegging investeert u in beursgenoteerde bedrijven die bovengemiddeld scoren op sociaal en milieugebied.