Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

02 Biologisch voedsel en biologische landbouw

Biologische landbouw erkent de relatie tussen het milieu, onze gezondheid en het voedsel dat wij eten. Pesticiden en kunstmest worden niet gebruikt en de standaard voor dierenwelzijn is hoog.

Landkaart van Noord Europa
X Van boerderij tot bord

Triodos Bank financiert de hele biologische voedselketen, van producenten en verwerkers tot detailhandelaren en restaurants.

X 1083

Het aantal projecten dat wij op dit moment financieren op het gebied van biologisch voedsel en biologische landbouw.

X € 218 miljoen

Het totaalbedrag van financieringen in 2008 door Triodos Bank op het gebied van biologisch voedsel en biologische landbouw.

X 8,7%

Het percentage van alle leningen door Triodos Bank dat nu naar biologische bedrijven gaat.

X 30 jaar ervaring

Triodos Bank heeft 30 jaar ervaring in het financieren van biologische landbouw.

X 100% biologisch-certificering

Alle projecten die door ons worden gefinancierd moeten worden uitgevoerd door gecertificeerde biologische boerderijen. Dus alle biologische boerderijen die we financieren zijn vrij van genetisch gemodificeerde organismen.

X Omschakelkrediet

Met het omschakelkrediet streeft Triodos Bank ernaar boeren te ondersteunen bij hun overschakeling naar biologische landbouw. Deze lening geeft de boeren meer tijd om een financieel levensvatbaar bedrijf op te zetten in de overgangsfase van traditionele naar biologische landbouw.

X Grotere verantwoordelijkheid

Wij geloven er sterk in dat landbouw meer is dan alleen voedselproductie. We steunen biologische ondernemers bij het uitbreiden van hun activiteiten en het nemen van meer maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld in onderwijs, gezondheidszorg of ecologische ontwikkeling.

 

Netwerken en Partners

Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw

Biologisch convenant

Triodos Bank is medeoprichter van de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw, een samenwerkingsverband van de Nederlandse overheid, maatschappelijke organisaties en biologische bedrijven. Doel is een verhoging van de consumptie van biologisch voedsel met 10% per jaar.
www.biologischconvenant.nl

Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw & Voeding

Wetenschappelijke Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding - maart 2012

De Raad stelt zich als hoofddoel om vanuit wetenschap en maatschappij oplossingsrichtingen aan te dragen die tot de ontwikkeling naar een integrale aanpak voor een duurzame landbouw en voeding leiden en die uitgaat van een koppeling van duurzame landbouw en gezonde voeding.
www.ridlv.nl

Triodos Groenfonds

Investeer in biologische landbouw en duurzame energie. Gemiddeld 1,7% rendement per jaar over de laatste 5 jaar (per 30-09-2018 en excl. fiscaal voordeel tot 2,32%). Risico: Klein

Bent u een ondernemer in de voedingsmiddelen- of landbouwsector en op zoek naar financieringsmogelijkheden?

Triodos Bank verstrekt al meer dan 30 jaar zakelijke financieringen binnen de sector biologische voeding en landbouw.

 

Triodos Bank in actie

Niet-biologische landbouw en de producten daarvan kunnen in één opzicht wel duurzaam zijn, bijvoorbeeld met betrekking tot dierenwelzijn. Maar biologische landbouw is in alle opzichten duurzaam, want het is een systematische benadering. Daarom steunt Triodos Bank uitsluitend biologische landbouwbedrijven.