Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Roetz-Bikes winnaar Hart-Hoofdprijs 2014

Wie is Roetz Bikes?

Roetz-Bikes is opgericht door Tiemen ter Hoeven en Mark Groot Wassink. Samen streven ze ernaar om de waarde van mens en materiaal op een goede wijze te benutten, door middel van het produceren van innovatieve, stijlvolle fietsen in een verantwoord proces. Daarbij stellen zij het hergebruik van oude fietsframes, het inzetten van natuurlijke materialen en het bieden van werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, centraal.  Afgelopen jaar wonnen de ondernemers van Roets-Bikes de Hart-Hoofdprijs. 

Bekijk de video waarin Roetz-Bikes terugblikt op het winnen van de Hart-Hoofdprijs van afgelopen jaar:

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Roetz-Bikes staat voor hergebruik, gebruik van natuurlijke materialen en het bieden van werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Roetz-Bikes hergebruikt zoveel mogelijk onderdelen van oude fietsen. Sommige onderdelen zijn niet herbruikbaar. Ter vervanging worden zoveel mogelijk natuurlijke materialen ingezet, zoals  beukenhouten spatborden (FSC). Daarbij letten ze op de herkomst om de schade voor mens en milieu te beperken. Voor alle onderdelen geldt dat Roetz-Bikes kiest voor A-merken en degelijke kwaliteit.

De samenwerking met sociale werkplaatsen vormt de ruggegraat van Roetz-Bikes. De medewerkers bij deze werkplaatsen leren een vak en werken met trots aan fietsen met een tweede leven.