Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Ondernemers met hart en hoofd

voor wie groei meer is dan een cijfer

Triodos Bank is een bank voor ondernemers met een hart. Ondernemers voor wie groei meer is dan een cijfer. Die beseffen dat succes over meer gaat dan geld alleen. Dat we toe moeten naar een andere economie. Groener. Menselijker. Eerlijker.

Triodos Bank is een bank voor ondernemers met een hoofd. Ondernemers die weten wat ze willen. En een goed doortimmerd plan hebben om daar te komen. Ondernemers die weten dat iets wat klein lijkt een groot verschil kan maken. Die geloven dat een keuze voor een bank iets zegt over jezelf. Over wat je belangrijk vindt. Waar je voor staat.

Deze ondernemers zijn al begonnen:

Kunst en cultuur

Kunst en cultuur dragen bij aan de persoonlijke ontplooiing van mensen en samenhang binnen onze samenleving. Ze bieden nieuwe perspectieven, inspireren en slaan bruggen.

FJO 2013 Kytopia

Kytopia

Kytopia is een plek in Utrecht waar muzikale creativiteit en kwaliteit kunnen groeien. Het is de huiskamer van orkestleider en trompettist Colin Benders, beter bekend als Kyteman: “Door musici in Kytopia goedkoop te laten wonen of instrumenten en andere apparatuur met elkaar te delen sparen we geld uit en kunnen we hoogstaande muziekproducties tot stand te brengen.”

Kytopia

Voeding en landbouw

Landbouw en voeding vormen de basis van het bestaan. Verantwoorde voedselproductie erkent de relatie tussen omgeving, gezondheid en voeding. Biologische landbouw speelt steeds vaker een rol bij het behouden van de natuur.

FJO 2013 Keizersrande

Keizersrande

Bij boerderij de Keizersrande gaan landbouw en natuurbeheer hand in hand. Boerin Annette Harberink combineert het houden van melkkoeien met het onderhouden van de uitgestrekte uiterwaarden aan de IJssel in Deventer. De biologisch-dynamische boerderij verbouwt in deze uiterwaarden zelf het voedsel voor de koeien.

Keizersrande

Microfinanciering

Microfinanciering draait om het beschikbaar stellen van financiële diensten aan mensen met lage inkomens in ontwikkelingslanden. Een financiële sector waarin de meerderheid van de mensen toegang heeft tot financiële diensten, vormt de basis voor een evenwichtige sociaal-economische ontwikkeling.

FJO 2013 Centenary

Centenary Bank in Oeganda

Meer dan 50% van de bevolking van Oeganda is afhankelijk van landbouw. Zo ook Charles Matovu. Dankzij leningen van Centenary Bank, heeft hij nu twee kippenboerderijen. Triodos Fair Share Fund heeft een lening verstrekt aan
deze Oegandese bank.

Centenary Bank (Engels)

Duurzame energie

Triodos Bank stimuleert een CO2-neutrale economie, die niet afhankelijk is van fossiele brandstoffen. Daarvoor is het van belang om op grote schaal te investeren in duurzame energieopwekking,onze energiebehoefte te verlagen en energie zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

FJO 2013 Neeltje Jans

Neeltje Jans

Windpark Neeltje Jans is onderdeel van de Oosterscheldekering. Een perfecte plek voor windmolens vanwege de ligging pal aan zee. Maar het is ook een gebied dat aantrekkelijk is voor zeevogels. E-connection, het bedrijf dat deze wind molens exploiteert, ziet natuurontwikkeling als een belangrijk onderdeel van haar bedrijfsvisie.

Neeltje Jans

Duurzaam vastgoed

Triodos Bank financiert duurzaam vastgoed. Bijvoorbeeld door kredieten aan zorginstellingen te verstrekken. Zorg waarbij een warme, persoonlijke benadering en respect voor het individu centraal staan. Door gebouwen van zorginstellingen duurzaam te renoveren en daarmee de energielasten omlaag te brengen, blijft er meer geld over voor de zorg aan cliënten.

FJO 2013 Boshoeve

De Boshoeve

De Boshoeve is een multifunctionele accommodatie met onder andere een geïntegreerde kinderopvang en een natuurwerkplaats. Het unieke van De Boshoeve is dat ze er kinderen opvangen met en zonder beperking. Bij het gebouw ligt een moestuin waar jongeren met een beperking tuinieren. Daarnaast is het een inspiratieplek voor duurzaam bouwen.

De Boshoeve