Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Nieuw beleggingsfonds moet transitie naar duurzame economie versnellen

Triodos Multi Impact Fund maakt impact beleggen toegankelijk voor breed publiek

17-11-2015 | Op 1 december 2015 komt een nieuw impact beleggingsfonds voor particuliere beleggers op de markt: het Triodos Multi Impact Fund. Dit eerste Triodos ‘fund-of-funds’ beleggingsfonds investeert in een breed scala van sectoren die de transitie naar een duurzamere samenleving stimuleren, zoals duurzame handel, microfinanciering, duurzame energie, kunst en cultuur en biologische voeding en landbouw. Dit fonds maakt het mogelijk om direct te beleggen in een mix van Triodos beleggingsfondsen en speelt daarmee in op de aanhoudende vraag naar toegankelijke, schaalbare en dagelijks verhandelbare beleggingsproducten met positieve impact. (Bron: De markt voor impact beleggen in Europa is sinds 2011 meer dan verdubbeld. Eurosif, SRI Study 2014.)

Triodos Multi Impact Fund is ontwikkeld naar aanleiding van de grote vraag van beleggers om direct te kunnen beleggen in de sectoren waarin Triodos Investment Management in de afgelopen 20 jaar solide expertise en sectorkennis heeft opgebouwd. Het fonds biedt particuliere beleggers nu ook de kans om te beleggen in Triodos beleggingsfondsen en sectoren die eerder uitsluitend voor professionele beleggers toegankelijk waren, zoals duurzame handel, Europese koplopers in biologische voeding en consumentenproducten, en impact bonds.

Triodos Multi Impact Fund belegt voor circa 70% in een mix van de volgende Triodos beleggingsfondsen en producten en voor circa 30% in impact bonds: 

  • Triodos Microfinance Fund
  • Triodos Fair Share Fund
  • Triodos Groenfonds
  • Triodos Renewables Europe Fund
  • Triodos Cultuurfonds
  • Triodos Sustainable Pioneer Fund
  • Triodos Organic Growth Fund
  • Triodos Sustainable Trade Fund

Marilou van Golstein Brouwers, managing director Triodos Investment Management: “We zien een sterke toename in de vraag naar impact beleggingsmogelijkheden. Meer en meer beleggers kiezen er bewust voor om hun geld in te zetten voor het oplossen van concrete maatschappelijke uitdagingen in combinatie met een gezond financieel rendement. Met de lancering van Triodos Multi Impact Fund bieden we deze groeiende groep beleggers de mogelijkheid om eenvoudig en verantwoord invulling te geven aan de keuze om bij te dragen aan een transitie naar een duurzamere samenleving.”

Triodos Multi Impact Fund is ontwikkeld door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank. Triodos Investment Management zal ook de directie voeren over het nieuwe fonds. Triodos Multi Impact Fund zal vanaf 1 december 2015 verhandeld worden via Euronext Fund Service. Triodos Multi Impact Fund zal in eerste instantie uitsluitend via Triodos Bank en Rabobank gedistribueerd worden.

Lees meer over het Triodos Multi Impact Fund

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.

Triodos Multi Impact Fund

Via één fonds beleggen in een breed scala aan sectoren die cruciaal zijn in de transitie naar een duurzame economie. Gemiddeld 0,9% rendement over het laatste jaar (per 31-07-2018). Risico: Klein