Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Jaarcijfers Triodos beleggingsfondsen 2015

Triodos Beleggingsfondsen groeien met 19% in 2015

26-02-2016 | Zeist

Het totaal aan vermogen van de Triodos beleggingsfondsen is in 2015 met 19% toegenomen tot EUR 3,1 miljard. Deze groei toont de aanhoudende interesse in duurzaam beleggen.

Het sterkst groeiende fonds was Triodos Microfinance Fund, dat een aanzienlijke groei van 32% wist te realiseren. Het beheerd vermogen steeg in 2015 tot EUR 305,0 miljoen. De Triodos SRI Funds (Triodos SICAV l), die beleggen in beursgenoteerde ondernemingen, zijn met 25% eveneens sterk gegroeid tot een beheerd vermogen van EUR 1.283 miljoen. Triodos Fair Share Fund en Triodos Organic Growth Fund noteerden een groei van het beheerd vermogen van respectievelijk 17% en 11% tot EUR 297,6 miljoen en EUR 32,6 miljoen. Het beheerd vermogen van Triodos Renewables Europe Fund groeide in 2015 met 3% naar EUR 64,6 miljoen.

Marilou van Golstein Brouwers, voorzitter van de Management Board van Triodos Investment Management: "In het licht van de UN Sustainable Development Goals, het klimaatakkoord van Parijs en een groeiend besef van de noodzaak tot verandering, worden meer en meer mensen zich bewust van de rol die geld kan spelen. Dit heeft tot gevolg dat zij actief op zoek gaan naar beleggingsmogelijkheden die een positieve bijdrage leveren aan de transitie naar een meer duurzame en menselijkere samenleving. Deze welkome ontwikkeling zien wij ondermeer terug in de aanhoudende groei van ons beheerd vermogen."

Triodos Groenfonds kende ook een duidelijke groei van 9% tot een beheerd vermogen van EUR 676,6 miljoen. Triodos Cultuurfonds bleef gedurende 2015 stabiel op EUR 97,7 miljoen en Triodos Vastgoedfonds kende een lichte daling van het beheerd vermogen van 2% tot EUR 68,3 miljoen.

In december 2015, heeft Triodos Investment Management het Triodos Multi Impact Fund gelanceerd. Dit Triodos ‘fund-of-funds’ beleggingsfonds investeert in een mix van Triodos beleggingsfondsen en impact bonds, die op hun beurt investeren een breed scala van sectoren die de transitie naar een duurzamere samenleving stimuleren, zoals duurzame handel, microfinanciering, duurzame energie, kunst en cultuur en biologische voeding en landbouw. Het nieuwe fonds speelt hiermee in op de aanhoudende vraag naar toegankelijke, schaalbare en dagelijks verhandelbare beleggingsproducten met positieve impact. Het fonds heeft op dit moment een beheerd vermogen van EUR 27,7 miljoen.

De Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variëren van microfinanciering, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid. De directie over de beleggingsfondsen wordt gevoerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank NV.

Het gehele persbericht kunt u hieronder downloaden:

Jaarcijfers 2015 Triodos Bank

Triodos Bank koppelt duurzame impact aan aanzienlijke groei.