Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Handel aandelen in Triodos Groenfonds en in Triodos Cultuurfonds weer hervat

31-05-2012 | Triodos Investment Management zal de inkoop en uitgifte van aandelen Triodos Groenfonds en Triodos Cultuurfonds vanaf vrijdag 1 juni hervatten. De herberekende koersen zullen op vrijdagochtend worden gepubliceerd.

De directie van beide fondsen had op maandag 28 mei j.l. de handel in aandelen in beide fondsen tijdelijk opgeschort. Dit was nodig omdat in het Begrotingsakkoord 2013, dat door de minister van financiën op 25 mei naar de Tweede Kamer werd gestuurd, de afbouw van het fiscaal voordeel voor groen beleggen werd stopgezet (blijft nu maximaal 1,9%), en het fiscaal voordeel voor cultureel beleggen in zijn geheel werd afgeschaft. De handel in aandelen is weer mogelijk omdat de effecten van bovengenoemde plannen in de koersen zijn verwerkt. De nieuwe koersen van Triodos Groenfonds en Triodos Cultuurfonds zijn vanaf vrijdag 1 juni te vinden op www.triodos.nl.

Over Triodos Investment Management

Triodos Investment Management BV is specialist in het ontwikkelen en beheren van duurzame beleggingsfondsen en voorloper op het gebied van ‘impact investing’. Triodos Investment Management voert de directie over 20 beleggingsfondsen die elk in een ander duurzaamheidsthema investeren en/of verschillende rendement-risico profielen kennen. De 20 beleggingsfondsen richten zich op investeringen in duurzame energie, duurzaam vastgoed, cultuur, biologische landbouw, microfinanciering in ontwikkelingslanden en beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens strikte duurzaamheidscriteria (SRI). De gezamenlijke Triodos beleggingsfondsen hebben een beheerd vermogen van EUR 2,1 miljard (per 31 december 2011).