Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

10 % groei voor Triodos beleggingsfondsen in 2010

28-02-2011 | Het totaal aan vermogen onder beheer van de Triodos beleggingsfondsen is in 2010 met 10% gegroeid tot EUR 1,8 miljard. In 2009 was nog sprake van een groei van 30%. De beperking van het fiscale voordeel voor groen, cultureel en sociaal- ethisch beleggen is de belangrijkste oorzaak voor deze lagere groei.

Triodos beleggingsfondsen bieden beleggers de mogelijkheid om direct te beleggen in duurzame sectoren. Deze sectoren variƫren van microfinanciering, duurzame energie en biologische landbouw tot culturele instellingen, duurzaam vastgoed en beursgenoteerde ondernemingen die bovengemiddeld presteren op sociaal- en milieubeleid. De directie over de beleggingsfondsen wordt gevoerd door Triodos Investment Management, een 100% dochter van Triodos Bank NV.

Op 30 september werd bekend dat het nieuwe kabinet het fiscaal voordeel voor maatschappelijk beleggen halveert. Eind 2010 veranderden de fiscale regelingen voor groen, sociaal-ethisch en cultureel beleggen.  De heffingskorting van 1,3%, wordt afgebouwd naar 1% in 2011, 0,7% in 2012, 0,4% in 2013 en 0% in 2014. De vrijstelling van de vermogensrendementsheffing van 1,2% voor beleggers in deze fondsen blijft wel bestaan.

In 2010 zijn de drie Triodos Meerwaardefondsen ondergebracht in Triodos SICAV I, een bestaand Luxemburgs beleggingsfonds van waaruit Triodos Bank nu al haar Europese klanten die op de beurs duurzaam willen beleggen gecentraliseerd en efficiƫnt bedient.

Bekijk het hele persbericht met resultaten per fonds (pdf, 67 Kb)

Over Triodos Investment Management

Triodos Investment Management BV is specialist in het ontwikkelen en beheren van duurzame beleggingsfondsen. Triodos Investment Management voert de directie over 20 beleggingsfondsen die elk in een ander duurzaamheidsthema investeren en/of verschillende rendement-risico profielen kennen. De fondsen richten zich op investeringen in duurzame energie, duurzaam bouwen, cultuur, microfinanciering in ontwikkelingslanden en beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens strikte duurzaamheidscriteria (SRI funds). De gezamenlijke Triodos beleggingsfondsen hebben een fondsvermogen van EUR 1,8 miljard.

Downloads