Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Aankoop aandelen Triodos Groenfonds tijdelijk niet mogelijk

18-12-2014 | Zeist

Triodos Groenfonds is vanaf 18 december 2014, 16.00 uur, tijdelijk gesloten voor aankoop van nieuwe aandelen. Aankooporders die worden opgegeven na dit tijdstip worden niet meer verwerkt.

Triodos Groenfonds belegt conform de Regeling Groenprojecten in projecten die door de overheid zijn aangewezen als groene projecten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Het fonds opereert in dit kader als een ‘groene beleggingsinstelling’. Daardoor komen particuliere beleggers in het fonds in aanmerking voor een fiscaal voordeel.

De wet stelt als voorwaarde aan groene beleggingsinstellingen dat minstens zeventig procent van het fondsvermogen wordt aangewend voor het financieren van groenprojecten.

Zeventig procent

Door het naderen van de peildatum van 1 januari is de instroom de afgelopen periode sterk toegenomen. Daarnaast zijn er in het afgelopen jaar meer aflossingen gedaan dan in voorgaande jaren. Deze situatie kan er toe leiden dat het criterium voor groene beleggingsinstellingen dat minimaal zeventig procent van de beleggingsportefeuille in groenprojecten belegd dient te zijn in het gedrang komt. Daarmee zou het fonds de status van groene beleggingsinstelling kunnen verliezen. Huidige beleggers zouden daardoor het fiscale voordeel van hun groenbelegging verliezen.

Tijdelijke sluiting voor nieuwe aankopen

Om te voorkomen dat het percentage van groenprojecten onder de zeventig procent van het fondsvermogen daalt, sluit het fonds tijdelijk voor nieuwe aankopen. Dat wil zeggen dat beleggers gedurende deze periode van sluiting geen nieuwe aandelen in Triodos Groenfonds kunnen kopen. Beleggers in het fonds kunnen de aandelen Triodos Groenfonds die zij in bezit hebben wel verkopen. Naar verwachting wordt het fonds begin 2015 weer opengesteld voor nieuwe beleggers, wanneer een groot aantal van de reeds gecommitteerde leningen tot uitkering komt.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.