Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Cultuurfonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Groenfonds schorten handel tijdelijk op

01-10-2010 | Het regeer- en gedoog akkoord noopt Triodos Investment Management de uitgifte en inkoop van aandelen en participaties in Triodos Cultuurfonds, Triodos Fair Share Fund en Triodos Groenfonds tot nader order op te schorten.

Directe aanleiding hiervoor is het plan van het beoogde kabinet om de extra heffingskortingen van 1,3% voor groen beleggen, sociaal-ethisch beleggen, cultureel beleggen en beleggingen in durfkapitaal te laten vervallen. Het is nu nog niet duidelijk of dit voornemen van het beoogde kabinet ook daadwerkelijk zal worden uitgevoerd. In afwachting daarvan vindt Triodos Investment Management het daarom noodzakelijk de beleggingsfondsen tot nader bericht te sluiten. Voor beleggers moet duidelijk zijn op welke fiscale voordelen zij nu en in de toekomst kunnen rekenen. Dat is nu niet het geval.

 
Over Triodos Investment Management 

Triodos Investment Management BV is specialist in het ontwikkelen en beheren van duurzame beleggingsfondsen. Triodos Investment Management voert de directie over meer dan 15 beleggingsfondsen die elk in een ander duurzaamheidsthema investeren en verschillende rendement-risico profielen kennen. De fondsen richten zich op investeringen in duurzame energie, duurzaam vastgoed, cultuur, microfinanciering in ontwikkelingslanden en beleggen in beursgenoteerde bedrijven volgens strikte duurzaamheidscriteria (SRI-funds). De gezamenlijke Triodos beleggingsfondsen hebben per ultimo juni 2010 een fondsvermogen van EUR 1,7 miljard. Triodos Investment Management BV is een 100% dochter van Triodos Bank NV.