Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Groei als voorwaarde voor levenskwaliteit?

24-12-2013 | Groei als breaking news. Van economen kun je je dat misschien nog voorstellen, maar soms lijkt het erop dat ook de rest van Nederland het nauwelijks nog over iets anders heeft. Maar wat zeggen groeicijfers nu helemaal? Betekent de stijging van het bruto nationaal product dat we opeens ook een tiende procent gelukkiger zijn geworden? Is er überhaupt een relatie tussen levenskwaliteit en groei? Bekijk hieronder ook onze film over het thema 'Groei':

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

“Groei neemt onzekerheid weg en biedt perspectieven. En wie heeft daar geen behoefte aan?”

CV Albert van Zadelhoff

Welkom bij Triodos Bank Private BankingSinds 2005 is Albert van Zadelhoff directeur van Triodos Bank Private Banking. Daarvóór deed hij ruime ervaring op met private banking in binnen- en buitenland.

Laten we allereerst vaststellen dat economische groei wel degelijk effect kan hebben op hoe je je dag beleeft. Groei roept associaties op met succes, wordt gezien als een bevestiging van dat je het goed doet. Macro-economisch betekent groei onder andere meer banen, meer mogelijkheden om je te ontplooien. Ondernemers zien nieuwe kansen en kunnen net dat duwtje krijgen om bepaalde investeringen toch maar uit te voeren. Groei neemt onzekerheid weg en biedt perspectieven. En wie heeft daar geen behoefte aan?

Lees het vervolg van deze column van Albert van Zadelhoff