Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Timmerfabriek voor doven wint Hart-Hoofdprijs 2012

26-09-2012 | Bouwelementenfabriek voor doven 'De Verbinding' uit Groningen is uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2012. Deze publieksprijs van € 10.000 is dit jaar voor de tweede keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer van Nederland.

Bijzondere werkwijze

De Verbinding is een commercieel bedrijf voor gevel- en dakelementen, dat op unieke wijze werkgelegenheid schept voor mensen met een auditieve beperking en doven uit hun isolement haalt. (www.deverbindingbv.nl ) Er waren in totaal negen genomineerden in verschillende categorieën, in heel Nederland. Stuk voor stuk onderscheiden zij zich door hun bijzondere manier van werken en de impact die ze daarmee hebben op hun omgeving. Ruim 12.500 mensen hebben hun stem uitgebracht op een van de kandidaten. Bijna een derde van hen stemde op De Verbinding, dat daarmee de Hart-Hoofdprijs overtuigend wist te winnen. Bekijk de video van De Verbinding

Bekijk hieronder de video met alle genomineerden voor de Hart-Hoofdprijs 2012.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.

Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.

Accepteer cookies

Beluister de radiouitzending van Casa Luna met De Verbinding.

Succesverhalen

De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die vorig jaar is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector - en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos' slogan 'Volg je Hart - Gebruik je Hoofd', waarmee de bank benadrukt dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist versterken.

Iedereen, klant of geen klant van de bank, kon zijn stem uitbrengen via www.triodos.nl/hart-hoofdprijs  Alle negen genomineerden geven op deze plaats in een video een korte toelichting op hun bedrijf of initiatief. De filmpjes zijn in totaal ruim 25.000 keer bekeken. De Hart-Hoofdprijs 2012 werd op 26 september in Zeist tijdens de Hart-Hoofddag uitgereikt door Matthijs Bierman, algemeen directeur van Triodos Bank Nederland. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.

Algemeen directeur Matthijs Bierman reikt de Hart-Hoofdprijs uit aan De Vegetarische Slager
Algmeen directeur Matthijs Bierman (r) reikt de prijs uit aan Piet van Burik van De Verbinding