Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank geeft gastlessen in Week van het Geld

07-11-2011 | Medewerkers van banken en van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) geven tijdens de Week van het Geld gezamenlijk les aan ruim 30.000 kinderen op basisscholen in heel Nederland. Het doel is om het sparen en verantwoord met geld omgaan onder kinderen te stimuleren. De Week van het Geld start op maandag 7 november. Vanaf dan zullen ook medewerkers van Triodos Bank gastlessen verzorgen op verschillende basisscholen.

Door kinderen al jong financieel bewust te maken wordt een basis gelegd voor financiƫle zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Om de gastlessen leuk en laagdrempelig te houden, is het spel 'Cash Quiz' ontwikkeld. Dit spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld, de rol en invloed van geld en bevat begrippen als Chipknip, geld opnemen bij de geldautomaat, gebruik van de pinpas en geeft inzicht in wat een bank precies is. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school, zodat het vaker gespeeld kan worden door de kinderen. Ook zijn er spaarblikken waarop kinderen hun persoonlijke spaardoel kunnen schrijven; door te sparen leren kinderen geld te reserveren.

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken in het kader van Leren omgaan met geld, voor kinderen in het basisonderwijs. De tweede editie van de nationale Week van het Geld vindt plaats van 7 tot en met 13 november 2011.

Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetgeld.nl