Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Jongeren sluiten verdrag met Tweede Kamer over duurzaamheid in het onderwijs

09-10-2014 | Zeist

DuurzaamOnderwijsVerdrag_290

Vanmiddag hebben 38 Nederlandse jongerenorganisaties en een meerderheid van de Tweede Kamer hun handtekening gezet onder een verdrag omtrent duurzaamheid in het onderwijs.

De jongeren namen hiermee het initiatief om duurzaamheid structureel onderdeel te maken van het onderwijs, van peuter tot postdoc.

Breed draagvlak

De jongeren kunnen rekenen op een breed draagvlak van werkgevers en maatschappelijke organisaties; inmiddels hebben zich meer dan 50 partijen gemeld die het verdrag steunen, waaronder Triodos Bank. Volgens de jongeren is het bovendien de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse politiek dat jongeren en Kamerleden samen hun handtekening zetten onder een verdrag.

Duurzaamheid integraal onderdeel van onderwijs

Triodos Bank steunt het verdrag omdat het onderwijs in onze optiek bij uitstek een plek is waar duurzaamheid integraal onderdeel zou moeten gaan uitmaken van het curriculum. Het verdrag moet leiden tot een overheid die duurzaamheid in het onderwijs faciliteert en stimuleert en niet van bovenaf regels dicteert. De Kamerleden zullen als aanzet hiertoe een motie indienen die minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vraagt een onderzoek te doen hoe dit structureel gerealiseerd kan worden.

Kijk voor meer informatie op http://verdrag.groenegeneratie.nl/

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. Of stuur een e-mail naar info@triodos.nl (particulier) of zakelijk@triodos.nl (zakelijk). Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.