Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Sustainable Mixed Fund wint vwd Cash Fund Award

14-03-2014 | Dinsdag 11 maart heeft Triodos Sustainable Mixed Fund de vwd CASH Fund Award gewonnen in de categorie Mixed Global Currency Balanced.

Triodos Sustainable Mixed Fund belegt met name in beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd die een sterke financiële positie combineren met goede prestaties op sociaal en milieugebied. Triodos Sustainable Mixed Fund belegt in duurzame aandelen (30% tot 60%) en in obligaties (40% tot 70%, waarvan gemiddeld 40% in staatsobligaties en gemiddeld 60% in bedrijfsobligaties).

De vwd CASH Fund Award werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door vwd group en CASH. Deze awards worden uitgereikt aan de best presterende in Nederland goedgekeurde fondsen in verschillende beleggingscategorieĂ«n. We zijn er erg trots op dat Triodos Sustainable Mixed Fund de vwd Cash Fund Award heeft ontvangen.

Naast de gebruikelijke analyse van rendement en risico worden de beleggingen uitgebreid getoetst op hun duurzame kwaliteiten. Het Triodos Sustainability Research team voert het duurzaamheidsonderzoek uit en bepaalt het beleggingsuniversum op basis van sociale en milieu criteria. Delta Lloyd Asset Management stelt binnen dat universum voor dit fonds de aandelen en obligatieportefeuille samen.