Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank geeft gastlessen aan schoolkinderen

14-03-2016 | In het kader van financiële educatie organiseren de Nederlandse banken deze week gezamenlijk een gastlesprogramma voor het basisonderwijs: ‘Bank voor de klas’. Tijdens de Week van het geld geven talloze enthousiaste bankmedewerkers gastlessen aan basisscholieren uit de groepen 6, 7 en 8.

Leren omgaan met geld

In totaal zullen er ruim 4.500 financiële gastlessen worden gegeven aan ongeveer 150.000 kinderen op basisscholen in heel Nederland. Ook medewerkers van Triodos Bank verzorgen lessen op verschillende basisscholen.

Tijdens de gastlessen leren de scholieren van alles over verstandig omgaan met geld. Het wordt steeds belangrijker dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig leren omgaan met geld. Zo beginnen ze vaak al op lage leeftijd met lenen, en schulden vormen voor jongeren en gezinnen een steeds groter probleem. Met de gastlessen worden kinderen gestimuleerd spaarzaam en verantwoord met geld om te gaan. Zo kan de basis worden gelegd voor financiële zelfredzaamheid op latere leeftijd.

Bank voor de klas met medewerkers Triodos Bank  

Zesde editie

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en duurt van 14 tot en met 18 maart. Het gastlesprogramma Bank voor de Klas is een van de programmaonderdelen van de Week van het Geld, en is namens de Nederlandse banken georganiseerd door De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).

Kijk voor meer informatie op www.bankvoordeklas.nl en www.weekvanhetgeld.nl .

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.

Deze Youtube video kunt u nog niet bekijken.Accepteer eerst cookies om dit mogelijk te maken.Accepteer cookies