Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos en Europees investeringsfonds tekenen overeenkomst: 65 miljoen voor 430 sociale ondernemingen

12-04-2018 |

Het Europees Investeringsfonds en Triodos Bank hebben de eerste garantieovereenkomst voor sociaal ondernemerschap in Nederland ondertekend in het kader van het EU-programma voor werkgelegenheid en sociale innovatie. Deze garantieovereenkomst biedt Triodos Bank de mogelijkheid om de komende 5 jaar in totaal EUR 65 miljoen te verstrekken aan 430 sociale ondernemers in Nederland, België, Spanje en Frankrijk.

Sociale ondernemers zullen in het kader van het door de EU gesteunde programma kunnen profiteren van leningen of tegen een lagere rente met lagere zekerheidsvereisten.

Triodos Bank zal financiering verstrekken aan sociale ondernemingen in een breed scala van sectoren en zich daarbij richten op innovatieve, sociaal georiënteerde starters, bedrijven in de biologische voedselvoorzieningsketen, duurzame mode, arbeidsmarktintegratie, en biologische en duurzame hotels en restaurants.

Triodos Bank is op dit moment al financier van verscheidende sociale ondernemingen. Het stelt Triodos in staat om eerder een bedrijf te financieren die we normaal nog in een te vroege levensfase vonden. Daarnaast kunnen we scherpere voorwaarden bieden aan klanten die we anders ook zouden financieren.

Meer over financeringspartners en borgstellingen

Bekijk onze partners in verschillende sectoren