Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank geeft les in Week van het Geld

12-11-2012 | Medewerkers van banken en van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) geven tijdens de derde Week van het Geld gezamenlijk 3.300 gastlessen aan 100.000 kinderen op basisscholen in heel Nederland. Hiermee willen zij kinderen stimuleren spaarzaam en verantwoord met geld om te gaan. De Week van het Geld start op maandag 12 november. Vanaf dan zullen ook medewerkers van Triodos Bank, onder wie directeur Matthijs Bierman, gastlessen verzorgen op verschillende basisscholen.

bank-voor-de-klas

Om de gastlessen leuk en laagdrempelig te houden, is het spel 'Cash Quiz' ontwikkeld. Dit spel brengt de dialoog op gang over omgaan met geld, de rol en invloed van geld en bevat begrippen als Chipknip, geld opnemen bij de geldautomaat, gebruik van de pinpas en geeft inzicht in wat een bank precies is. Het spel wordt na afloop van de gastles geschonken aan de school, zodat het vaker gespeeld kan worden door de kinderen. Door kinderen al jong financieel bewust te maken wordt een basis gelegd voor financiƫle zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd van 12 tot en met 16 november. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, waarin meer dan 40 organisaties samen werken om de consument wijzer in geldzaken te maken. Kijk voor meer informatie op www.weekvanhetgeld.nl