Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank neemt bekendste tickertapes ter wereld over

12-09-2011 | Happiness up, Greed down'. Triodos Bank heeft onlangs de twee bekendste tickertapes ter wereld, die van Nasdaq en Thomson Reuters op Times Square in New York, overgenomen. Waar normaal de actuele beurskoersen in kille cijfers te zien zijn, verschenen ineens heel andere indicatoren voor waarde: Greed (hebzucht; dalende koers), Organic Farming (biologische landbouw; stijgende koers), CO2 (dalend), Art (kunst en cultuur; stijgend), enzovoort. Met deze niet eerder vertoonde actie heeft Triodos Bank in het hart van de financiële wereld duidelijk willen maken dat winst en verlies niet alleen over geld gaan.

Bekijk de video van de tickertape takeover

Door de taal van de beurs onverwachts te vervangen door begrippen die voor de duurzame bank vanzelfsprekend zijn, wil Triodos Bank mensen aan het denken zetten over wat nu eigenlijk belangrijke indicatoren van waarde zijn - en dat zij zelf de keuze hebben wat zij met hun geld teweeg brengen. In een tijd waarin het vertrouwen in de economie en financiele instellingen tot een dieptepunt is gedaald, vestigt zij de aandacht op haar credo dat financieel en maatschappelijk rendement niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist versterken. De actie op Times Square is vastgelegd op film en gefotografeerd.

Bekijk de video over het maken van de tickertape takeover film

Triodos Bank is ruim dertig jaar geleden opgericht met de missie om geld van spaarders en beleggers uitsluitend in te zetten om initiatieven in de reële economie te kunnen financieren, die een positieve verandering teweeg brengen op  sociaal, cultureel of ecologisch gebied. De bank werd in 2009 door de Financial Times uitgeroepen tot duurzaamste bank ter wereld.