Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Hoe word je schathemeltjerijk?

Triodos Bank vroeg het de mensen die het zijn

08-12-2015 | Schathemeltjerijk worden: het is iets waar iedereen wel eens over nadenkt. Maar wat is rijkdom eigenlijk, en hoe word je het? Gaat het om hoeveel geld je hebt? Of wat je ermee doet? Triodos Bank stelt deze vragen in haar nieuwe publiekscampagne 'Hoe word je schathemeltjerijk'. Door mensen aan het woord te laten die bewuste economische keuzes maken, wil de bank inspirerende perspectieven werpen op rijkdom en de rol van geld.

Triodos Bank vroeg aan mensen over de hele wereld wat rijkdom voor ze betekent, en kreeg verrassende antwoorden. Een filosoof, boer, ondernemer, stamoudste, en iemand die zonder geld leefde: ze vertellen allemaal een ander verhaal.

Op de campagnepagina is aan de hand van hun verhalen te zien dat rijkdom over veel meer gaat dan geld alleen. Bekijk hier de TV commercial .

Dirco te Voortwis, boer

"Rijk worden is meer het verkleinen van je hebzucht dan het vergroten van je bezit."

Angaangaq, stamoudste uit Groenland

"Als je je bewust wordt van je rijkdom, zal je leven veranderen."

Runa Khan, sociaal ondernemer uit Bangladesh

"Rijkdom is voor mij onafhankelijk zijn."

Douglas Rushkoff, filosoof uit New York

"Rijk word je, als je andere mensen ook rijk maakt."

Isabel Rupschus, die zonder geld leefde

"Hoe je geld uitgeeft bepaalt uiteindelijk hoe de samenleving eruit ziet."

Anne-Marie Rakhorst, rasechte ondernemer

"Rijkdom is voor mij als ondernemer geen doel op zich."

 

De campagne kan worden gezien als een logische vervolgstap van Triodos Bank op haar voorgaande campagnes ‘Klein. Het Nieuw groot’ (juli 2012), ‘Groei is meer dan een cijfer’ (december 2013) en '5 dingen die ze je niet vertellen over de economie' (december 2014), die alledrie inspeelden op een breed gedragen behoefte de economie te vernieuwen.

Deze leidden tot veel bijval van opinieleiders, de politiek en duizenden Nederlanders en er wordt tot op de dag van vandaag regelmatig aan gerefereerd.

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.