Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Triodos Bank ondertekent Spitsbergen Ambitie:

minimaal 49% CO2-reductie in 2030, 100% in 2050

28-06-2018 |

Triodos Bank Nederland is een van de ondertekenaars van de Spitsbergen Ambitie 2018-2020. Daarin hebben vijftien financiële instellingen vastgelegd dat ze de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen gaan rapporteren om zo een bijdrage te leveren aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen: minimaal 49% CO2-reductie in 2030, 100% in 2050. De Spitsbergen Ambitie is aangeboden aan Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. De ondetekenaars willen dat de Ambitie wordt meegenomen in het Klimaatakkoord en dat andere financiële instellingen zullen volgen.

spitsbergen_ambitie

De Spitsbergen Ambitie is een initiatief van een aantal deelnemers aan de expeditie naar Spitsbergen die in april werd georganiseerd door poolreiziger en journalist Bernice Notenboom. Triodos Bank hoopt dat de Spitsbergen Ambitie een startpunt is voor een breder debat over de rol van de financiële sector in de energietransitie. De Spitsbergen Ambitie is ondertekend door ABN-AMRO, AXA IM Nederland, ACTIAM, AEGON, ASN Bank, ASR, Triodos Bank, BNG Bank, Double Dividend, FMO, ING, NNEK, Rabobank, SET Ventures en De Volksbank.

Lees meer over de Spitsbergen Ambitie

Welkom bij Triodos Bank

team-klantcontent-2015
Op werkdagen zijn wij direct te bereiken van 8.00 tot 18.00 uur. Kijk bij veelgestelde vragen om zelf het antwoord vinden op de meeste vragen. 
Wij streven ernaar om e-mails binnen 4 werkdagen te beantwoorden.

Online jaarverslag 2017

Teaser online jaarverslag 2017
Lees meer over de bereikte resultaten en impact van Triodos Bank in ons online jaarverslag over 2017.