Ga naarhoofdnavigatie, zoekvak of decontent

Het Scheepvaartmuseum opent haar deuren weer

29-09-2011 | Op 2 oktober opent Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam na een ingrijpende verbouwing haar deuren weer. De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door een financiering van Triodos Cultuurfonds .
 
Triodos Cultuurfonds heeft met name het deel van de verbouwing gefinancierd dat zorg gaat dragen voor de commerciële inkomsten. Die zijn belangrijk om minder afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld subsidies, zegt Eric Holterhues, hoofd Kunst en Cultuur. 'Wij faciliteren hiermee het cultureel ondernemerschap en bieden zo een alternatief voor de terugtredende overheid.'

Het gemoderniseerde museum dat Nederland als ´waterland´ tot leven brengt, is de moeite waard voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum wil bezoekers laten ontdekken hoe onze cultuur is gevormd door de zee, maar is tegelijk bedoeld als bijzondere ontmoetingsplaats. In de verbouwingsplannen werd het vizier daarom ook nadrukkelijk gericht op de horecafuncties. Het uiteindelijke doel: een museum dat klasse, verzorgdheid en gastvrijheid uitstraalt.

Meer over Het Scheepvaartmuseum